Preskakovanje ovir - dodatek propozicijam← Nazaj

Obveščamo vas, da so bile Propozicije za preskakovanje ovir za leto 2019 dopolnjene v členu 11:

V primeru, da je zdravstveno stanje konja v tekmovanju vprašljivo, mora tekmovalec na zahtevo predsednika sodniškega zbora pred prijavo na naslednjo tekmovanje na KZS dostaviti potrdilo veterinarja z FEI licenco (FEI Permitted Treating Veterinarian ali FEI Veterinary Delegate), da je konj sposoben za tekmovanja (»fit to compete«) – zdravstveno potrdilo. Iz zdravstvenega potrdila mora biti razvidno kdaj je bil konj klinično pregledan. Tekmovalec mora biti o zahtevi obveščen takoj po nastopu konja. Računalničar zahtevo zabeleži in posreduje na KZS, kamor tekmovalec tudi dostavi podpisano zdravstveno potrdilo po pošti v originalni ali elektronski pošti v PDF obliki, s čimer se postopek zaključi. Prijava konja na tekmo do zaključka postopka ne bo mogoča. V primeru, da sodniški zbor na naslednjem tekmovanju ponovno podvomi v zdravstveno stanje istega konja, se lahko zdravstveno potrdilo ponovno zahteva.