Bogomir Vnučec, predsednik Konjeniške zveze Slovenije je izvoljen v Nadzorni svet Olimpijskega komiteja Slovenije← Nazaj

Za javnost, 16.1.2014, Konjeniška zveza Slovenije

Bogomir Vnučec, predsednik Konjeniške zveze Slovenije je bil na volilni skupščini  Olimpijskega komiteja Slovenije, decembra 2014, izvoljen v Nadzorni svet OKS, kot nadomestni član. KZS si z novim vodstvom OKS obeta še tesnejše sodelovanje in razumevanje posebnosti konjeniškega športa. Novi predsednik OKS Bojan Gabrovec, je bil že v preteklosti  naklonjen različnim spremembam, ki bodo pozitivno vplivale tudi na delovanje, napredek in razvoj KZS in vseh njenih disciplin.

KZS si bo v prihodnje prizadevala, da bi tako pri OKS, kakor tudi pri resornem ministrstvu ter drugih inštitucijah prepoznali in upoštevali največjo posebnost konjeniškega športa in sicer, da gre za šport, olimpijsko disciplino, v kateri sta vključena dva športnika, to je človek in konj in se tudi konj prepozna in upošteva kot športnik.