Prvi tabor za otroke v osrčju lipiškega posestva← Nazaj

V Kobilarni Lipica se bo v nedeljo, 27. julija, začel Poletni počitniški tabor, na katerem bo brezplačno letovalo 16 otrok po izboru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Kobilarna Lipica bo 16 otrokom omogočila brezplačno udeležbo na taboru v okviru humanitarne akcije Konjeniške zveze Slovenije >300 otrok na konja<

V Kobilarno Lipica bo v nedeljo, 27. julija, prispelo prvih 11 otrok, ki bodo v zelenem osrčju lipiškega posestva preživeli teden dni na Poletnem počitniškem taboru. Med njimi bo tudi sedem otrok, ki se bodo tabora udeležili v okviru humanitarne akcije Konjeniške zveze Slovenije >300 otrok na konja< - pobude, ki je osrednji slovenski konjeniški ustanovi, Kobilarno Lipica in Konjeniško zvezo Slovenije, z željo po promociji konjeništva povezala že v lanskem letu.

Po tem, ko je oktobra lani v okviru te akcije Kobilarno Lipica obiskalo 48 otrok po izboru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, bo letos brezplačno preživelo teden dni v Lipici 16 otrok, ki jim bo udeležbo na taboru omogočila Kobilarna Lipica v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Prvih sedem otrok se bo udeležilo tabora v prvem terminu, od 27. julija do 1. avgusta, drugih devet pa od 3. do 10. avgusta. V obeh terminih bo tabor odprt tudi za druge otroke, stare od sedem do sedemnajst let, saj je zasnovan tudi kot tržni produkt Kobilarne Lipica, ki otrokom omogoča igrivo in sproščeno raziskovanje vsakdanjega dela s konji v Lipici.

Tako bodo otroci pod vodstvom vodje otroških in družinskih programov Kobilarne Lipica Darje Žnidaršič vsak dan - po svojih močeh - sodelovali pri izpustu lipicanskih kobil na pašnike in vodenju lipicancev v izpuste ter spoznavali nego konj od krtačenja do čiščenje kopit.

Vsak dan bosta na programu tabora tudi priprava konj na jahanje in jahanje, saj želimo otrokom približati konjeništvo in njegove pozitivne učinke od učenja dela v skupini, sodelovanja in strpnosti do boljše samopodobe ter spoštovanja sebe in drugih. Obenem pa so ravno otroški programi najboljša naložba v promocijo lipicanca in Kobilarne Lipica, je v dneh pred začetkom tabora pojasnil v. d.  direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak.

Zelo smo zadovoljni smo, da bomo letos prvič izpeljali Poletni počitniški tabor in otrokom omogočili, da preživijo dva tedna v šotoru, postavljenem v osrednjem delu posestva kobilarne, kjer so med mednarodnimi in nacionalnimi konjeniškimi tekmovanji nastanjeni tekmovalci. Naša želja je, da bi tabor, med katerim bodo otroci pobližje spoznali kobilarno, postal del rednega vsakoletnega poletnega programa Kobilarne Lipica. Zato bodo otroci ob zaključku tabora predstavili svoja doživetja in vtise tudi na razstavi v avli hotela Maestoso, je pojasnil strokovni vodja Kobilarne Lipica mag. Janez Rus.