Razpis solidarnostnega sklada za športnike v letu 2016← Nazaj

Rok za oddajo vloge je sreda, 14.december 2016.

Drage športnice, dragi športniki!

Slovenska olimpijska akademija, ki deluje znotraj Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, skladno z novo strategijo in organiziranostjo, pokriva tudi področja delovanja Komisije športnikov in Kluba slovenskih olimpijcev. Med pomembnimi nalogami je tudi zagotovitev posebnega sklada – solidarnostne pomoči slovenskim športnikom. V preteklih dveh letih je ta pomoč potekala ob podpori OKS-ZŠZ, Fundacije za šport, Svetovne asociacije olimpijcev, partnerjev in donatorjev. Razpis pa smo izvedli preko društva – Klub slovenskih olimpijcev.

V letošnjem letu Klub slovenskih olimpijcev polno deluje direktno pod okriljem OKS-ZŠZ. Zato tudi ta razpis solidarnostnega sklada, neposredno razpisuje OKS-ZŠZ, oziroma Slovenska olimpijska akademija. Sredstva solidarnostnega sklada so namenjena aktivnim ali nekdanjih vrhunskim športnikom, olimpijcem, paraolimpijcem, športnikom invalidom, ki se soočajo s težkimi socialnimi pogoji oziroma izhajajo iz šibkega socialno okolja.

Pri tokratnem razpisu sredstev solidarnostnega sklada, je na razpolago 20.000,00 EUR, ki jih bomo razdelili v celoti. O razdelitvi pa bo odločala posebna, za ta razpis določena komisija v zasedbi predstavnikov Komisije športnikov, olimpijcev in paraolimpijcev.

Vsi kandidati za prejem sredstev solidarnostnega sklada, morajo poslati vlogo na priloženem prijavnem obrazcu, ter predložiti vso potrebno dokumentacijo. V kolikor boste potrebovali kakšne dodatne informacije in pojasnila, se obrnite na vodjo Slovenske olimpijske akademije, g. Aleš Šolar, 051 376 289, 01 230 60 18, ali po e pošti na naslov ales.solar@olympic.si. Rok za oddajo vloge je sreda, 14.december 2016.

S športnimi pozdravi!

Miroslav Cerar, l.r.