Seminar za strokovne kadre KZS← Nazaj

pod vodstvom Arthurja Kottasa-Heldenberga

Kobilarna Lipica je 12. novembra gostila izobraževalni seminar za strokovne kadre Konjeniške zveze Slovenije pod vodstvom priznanega mednarodnega trenerja Arthurja Kottasa-Heldenberga.

Arthur Kotas-Heldenberg je bil od leta 1995 do leta 2003 glavni trener Španske jahalne šole na Dunaju, po upokojitvi pa nadaljuje svojo mednarodno kariero kot vrhunski trener klasičnega dresurnega jahanja in vodi seminarje po vsem svetu. Od leta 2011 sodeluje tudi s Kobilarno Lipica, kjer svoje vrhunsko znanje prenaša na jahače Lipiške šole jahanja.

Za strokovne kadre Konjeniške zveze Slovenije z dresurno licenco je v Lipici vodil teoretični in praktični prikaz treninga dresurnih konj, od treninga mladih konj do treninga konj, izšolanih do kategorije Grand Prix.

»Zelo sem zadovoljen, da sem lahko vodil ta seminar. Več informacij kot jahači imajo o pravilnem jahanju, bolj lahko izboljšajo svoje znanje jahanja. Jahač in konj lahko vedno napredujeta, to je po mojem mnenju zelo pomembno. Nisem prišel kritizirati, tu sem zato, da pomagam,« je Arthur Kottas-Heldenberg dejal po zaključku in dodal, da so slušatelji zelo pozorno spremljali seminar.

Spomladi bo izšla njegova druga knjiga o šolanju konj z naslovom Rešitve, v angleščini Solutions, v kateri na fotografijah predstavljajo visoko šolo dresurnega jahanja jahači Lipiške šole jahanja.