Uspešen prvi trening za jahače, strokovne kadre in sodnike KZS pod vodstvom Benjamina Aillauda ← Nazaj

Foto: Kobilarna Lipica

Pod vodstvom glavnega trenerja Kobilarne Lipica Benjamina Aillauda je 15 jahačev, dresurnih sodnikov in drugih članov strokovnega osebja Konjeniške zveze Slovenije v petek in soboto, 13. in 14. julija, pridobilo novo znanje na treningu na hipodromu v Lipici.

Dvodnevni trening se je začel z uvodnim predavanjem in nadaljeval z individualnimi treningi, zaključil pa se je z dobrimi vtisi vseh sodelujočih. Pri mlajših jahačih je Benjamin Aillaud posvetil pozornost osnovam, kot sta izravnanost in uravnoteženost konja. Pri bolj izkušenih jahačih je dal več poudarka izvedbi figur, vselej pa se je prilagajal posameznim jahačem in njihovim konjem.
»Takoj je ugotovil, kje je vzrok težav,« je povedala ena od jahačic in dodala, da je trening zato predstavljal dobro motivacijo za nadaljnje delo.
Kobilarna Lipica je trening organizirala v znamenju povezovanja s Konjeniško zvezo Slovenije in konjeniškimi klubi, saj želi svojo infrastrukturo in znanje svojih kadrov deliti z dresurnimi sodniki, strokovnim kadrom in jahači Konjeniške zveze Slovenije.
Po dobrih vtisih prvega dvodnevnega treninga se udeleženci veselijo nadaljevanja skupnega dela v jesenskih mesecih.