Slovenija pometla s konkurenco na Balkanskem prvenstvu v dresurnem jahanju v Zagrebu← Nazaj

Tri zlate medalje za Slovenijo na Balkanskem prvenstvu v dresurnem jahanju

Na zagrebškem hipodromu, pod pokroviteljstvom Mednarodne konjeniške zveze FEI, je prejšnji konec tedna potekalo tridnevno Balkansko prvenstvo v dresurnem jahanju, ki se ga je udeležilo 62 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Grčije, Turčije, Bolgarije, Romunije in Srbije. Na programu so bila tekmovanja v obveznem in prostem programu v štirih kategorijah. Slovenija je na tekmovanju sodelovala s člansko in otroško ekipo.

Prva zmaga je Sloveniji pripadla že v petek, prvi dan tekmovanja, ko so štirje naši tekmovalci Birgit Fabris Sauer, Neža Šarc, Barbara Begojev in Vital Trdan zmagali na članski ekipni tekmi. Naslednji dan sta spet slavili Birgit Fabris Sauer in Neža Šarc, ki sta na individualni tekmi zasedli prvo in drugo mesto, Vital Trdan je bil šesti, Barbara Begojev pa osma. Trije slovenski tekmovalci so se uvrstili na nedeljsko finalno tekmo v prostem programu z glasbo, kjer je Birgit ponovno zasedla najvišjo stopničko. Med otroci je bila Martina Prunk četrta, na ekipni tekmi pa so bile tekmovalke Martina Prunk, Ula Kos in Katarina Julija Pipan tretje.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!