0583719001563457245.PNG

135 JAHAČEV IN VEČ KOT 180 KONJ OBETA PESTRO DOGAJANJE NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V PRESKAKOVANJU OVIR V LIPICI← Nazaj

Z nastopi 135 jahačev in več kot 180 tekmovalnih konj se bo v četrtek, 25. julija, na lipiškem hipodromu začelo pestro dogajanje državnega prvenstva v preskakovanju ovir. Privlačno vzdušje v družbi najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev bo doseglo vrhunec v nedeljo, 28. julija, ko bodo na vrsti finalni nastopi in člansko prvenstvo s kar 150 centimetrov visokimi ovirami.

Moč in hitrost najboljših tekmovalnih konj, drznost in pogum najboljših tekmovalk – vse to bo na veliki preizkušnji med državnim prvenstvom v preskakovanju ovir, ki ga na lipiškem hipodromu v duhu dobrega sodelovanja prirejata Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica. V članski konkurenci bo lovoriko državnega prvaka branil Robert Bombek, član Konjeniškega kluba Stožice Ljubljana, srebro Robi Skaza, bron pa Lana Tanko, oba iz Konjeniškega kluba Velenje.

Nove državne prvake bomo dobili tudi v mlajših kategorijah, od mladih jahačev do otrok. Tekmovanje bo spremljal privlačen spremljevalni program, ki bo obiskovalce vabil k ogledu predstave z lipicanci, na doživetje Postanite šepetalec konjem, k stiku z več kot 300 belimi lipicanci in osvežitvijo v objemu zelene narave.

Tako se bo v Lipici začel niz kar treh državnih prvenstev, ki bodo do jeseni prinesla pestro dogajanje na lipiški hipodrom. 31. avgusta in 1. septembra bodo pomerili svoje moči najboljši vozniki vpreg, od 20. do 22. septembra pa bo sledilo državno prvenstvo v dresurnem jahanju.

Vsa tri državna prvenstva - skupaj z ostalimi šestimi letošnjimi konjeniškimi tekmovanji - prinašajo na lipiški hipodrom privlačno dogajanje, obenem pa za Kobilarno Lipica pomenijo nov korak v smeri pomembnega nacionalnega in mednarodnega konjeniškega centra, ki tekmovalce pritegne s svojo infrastrukturo, gostoljubnim sprejemom in dobro organizacijo.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle