AADT In Pokal Slovenije Lipica 2018 - obvestilo← Nazaj

Organizator sporoča, da je tekmovanje, ki je bilo predvideno od 1. do 3. junija 2018, odpovedano. Več v dopisu.

Spoštovani,

Veterinarski oddelek Mednarodne konjeniške zveze (FEI) nas je pred kratkim obvestil o pojavu konjskega herpes virusa v zahodni Franciji.

Po prejemu obvestila smo ocenili, ali bi izvedba kvalifikacijskega tekmovanja za Pokal Alpe Adria, ki je bilo v Lipici predvideno od 1. junija do 3. junija 2018, v takih razmerah pomenila dejavnik tveganja. Zaradi bližine območja, namenjenega plemenski čredi lipicancev, in območja, namenjenega tekmovalnim konjem, smo se odločili za sprejem vseh ukrepov, s katerimi lahko zagotovimo dobrobit in zdravje matične črede lipicancev.

Kobilarna Lipica je namreč izvorna kobilarna lipicanske pasme konj, s svojo tradicijo reje in vzreje lipicancev je v postopku vpisa na Unescov seznam svetovne dediščine. Plemenska čreda lipicancev je s tega vidika izrednega pomena, prav tako je pomembna tudi za Republiko Slovenijo, ustanoviteljico Kobilarne Lipica.

Zato smo se odločili, da kvalifikacijskega tekmovanja za Pokal Alpe Adria in Pokalno tekmovanje  za Pokal Slovenije v dresurnem jahanju, v terminu od 1. junija do 3. junija 2018 zaradi pojava konjskega herpes virusa v Franciji ne bomo izvedli. Izvedbo tekmovanja bomo predvidoma prenesli v drugo polovico julija. O predvidenem novem datumu vas bomo pravočasno obvestili.

Upamo, da lahko razumete našo odločitev in željo po skrbi za dobrobit matične črede lipicanske pasme konj.

V zvezi s tekmovanjem za Pokal Alpe Adria in Pokal Slovenije smo vam še naprej z veseljem na voljo za vse informacije.

Kobilarna Lipica