Maja Rudež državna prvakinja v dresurnem jahanju← Nazaj

Državno prvenstvo v dresurnem jahanju za leto 2013 je minuli vikend potekalo v organizaciji Konjeniškega kluba Titani v ljubljanskih Stožicah.

Trodnevnega turnirja se je po besedah organizatorja udeležilo preko 100 tekmovalnih parov v vseh starostnih kategorijah, tekme pa so bile odprte tudi za tuje tekmovalce, tako da se je turnirja udeležilo tudi nekaj hrvaških tekmovalcev. Od petka do sobote so se za naslov državnih prvakov potegovali jahači vseh starostnih kategorij od mlajših mladincev do članov, v ločeni konkurenci pa so potekala tudi tekmovanja za mlade konje.

Vrhunec turnirja je bilo zagotovo tekmovanje za naslov državnega prvaka med člani. Za naslov so se tekmovalci pomerili v dveh preizkušnjah, katerih skupna povprečna ocena je na koncu štela za naslov državnega prvaka.

Pet tekmovalnih parov, med njimi tudi Maja Rudež in njen štirinajstletni konj Skyline, se je v soboto pomerilo v obvezni nalogi Intermediare 1. Najbolje je z vnaprej predpisano nalogo opravila Maja Rudež, ki je z dobro odjahano nalogo in z oceno 64,868 postavila najboljši rezultat.

V nedeljskem prostem programu z glasbo oziroma kür-u so se tako za naslov pomerili štirje tekmovalci; Maja Rudež (Konjeniški klub Ugar), Neža Šarc (KK Ježa pri Ježu), Vital Trdan  in Maruša Čotar (oba ŠD Titani Ljubljana).

Najboljšo oceno je za prosti program prejela Neža Šarc, le slabe štiri desetinke odstotka nižjo oceno pa je za svojo izvedbo prejela Maja Rudež.

Naslov državne prvakinje je tako osvojila Maja Rudež s Skyline-om, ki je v skupnem seštevku obeh odločilnih preizkušenj slavila pred Nežo Šarc na drugem mestu in Vitalom Trdanom  na tretjem mestu.

Foto: Arhiv Posestva Ugar