0828134001535698161.PNG

Prvi dan tekmovanj na Balkanskem prvenstvu je za nami← Nazaj

V včerajšnji članski tekmi je Robertu Bombku uspel lep nastop brez kazenskih točk in bo z majhno razliko v točkovanju po tabeli C tesno dihal za vrat sotekmovalcem. Uspešno so nastopali tudi ostali naši tekmovalci.

Žal sta se Robi Skaza in njegova Chenoa pred oviro slabo sporazumela in vsem je zastal dih ob njunem padcu. Oba sta potrebovala zdravstveno oskrbo, k sreči sta jo odnesla brez hujših posledic. Vseeno Robi v nadaljevanju prvenstva ne bo nastopal, zato je njegovo mesto v jutrišnji ekipni tekmi zasedla Lana Tanko.
V kategoriji otroci je najboljši nastop uspel Emi Kocijan, ki je edina od naših odjahala brez kazenskih točk in se tako tudi uvrstila v ekipo.
Še največ težav so imeli včeraj mladinci - tu je bilo največ izključitev in tudi kar nekaj padcev jahačev. Od naših se je z izjemno borbenim jahanjem izkazala Ajda Ušen, ki je podrla eno oviro.
V kategoriji mladih konj je Nina Pangeršič še enkrat zmagala, Lana Tanko je bila peta, Tomaž Laufer pa šesti.
Danes so na sporedu ekipne tekme v dveh tekih v konkurenci mladih jahačev, članov in amazonk, sledi pa še tekma za mlade konje.
Otroci in mladinci imajo prost dan.
Navijajmo, vroče bo! Gremo naši     !

Foto: Tanit Baukman in Leda Selan