Prva slovenska zmaga v tekmi za svetovni pokal v preskakovanju ovir v slovaškem Šamorinu v roke Urhu Baumanu

Vzpon slovenskega konjeništva na krilih Larisala in Urha Baumana

Aktualni državni prvak v preskakovanju ovir Urh Bauman,  je v pripravljalnem obdobju za nastop na Evropskem prvenstvu, ki se prične 31. avgusta v nemškem Riesebeck-u, odjahal serijo mednarodnih tekmovanj, kjer se je vseskozi uvrščal v sam vrh.

V tekmovanjih za svetovni pokal je minuli konec tedna v Pragi osvojil četrto mesto, ta konec tedna pa se je v slovaškem Šamorínu povzpel na sam vrh in v izjemno zahtevnem parkurju s svojim nastopom v baražu znova dokazal, da sodi na sam evropski vrh.  Prepričljivo se je zavihtel na prvo mesto, drugo mesto je osvojil Zoltan Czekus s konjem Disco iz Madžarske, na tretje mesto pa se je uvrstila Nicola Bielikova s konjem Carison iz Češke.

Urh Bauman je po tekmi povedal: »Gre za še en vrhunski rezultat v nizu zadnjih nastopov. To pomeni, da odhajam na EP s ciljem nastopa v finalu ter željo poseči po kolajnah, ne pa zgolj sodelovati. Za nama je pet nastopov v Grand Prix-jiih, ko sva nastopila brez napake in z nič kazenskimi točkami, kar pomeni, da se lahko v tem trenutku kosam s svetovno elito.

Do EP nameravam nastopiti še na nekaj turnirjih s tremi ali štirimi zvezdicami s ciljem, da ohraniva vrhunsko formo, hkrati pa poskrbeti, da Larisal do takrat ohrani svežino ter željo po nastopih!«

 

Galerija