Ekoturizem Hudičevec Emilian Simčič s.p.

Vsi klubi

O NAS

EkoTurizem Hudičevec- kjer vas čaka prijeten domač ambient, priložnost za počitek, nepozabno kulinarično doživetje in nešteto priložnosti za razne aktivnosti in izlete.

Na Hudičevcu stremimo k trajnostnemu gospodarjenju in razvoju. Ekološka kmetija je le eden izmed okolju prijaznih ukrepov, ki jih izvajamo pri nas. Naše goste spodbujamo k ohranjanju planeta s priporočili o odgovorni uporabi brisač, ločevanju odpadkov, varčevanju z energijo, predvsem pa s pitno vodo, ki je velik privilegij naše kmetije, saj se večino leto oskrbujemo iz lastnega izvira. Prizadevamo si, da bi bila vsakodnevno delo in trud na koncu poplačana z zadovoljstvom gostov.

LEGENDA O IMENU

V 16. stoletju je imel baron Rossetti v lasti veliko posestev, ki so se razprostirala od Nanosa do Postojne in še naprej. Na posestvu pod Nanosom je ob potoku stal mogočen mlin, v katerem je živela baronova oskrbnica. Bila je neusmiljena in hudobna, ljudje so se je bali. Pri sebi je vedno nosila orožje in o njej se je širil glas, da se ne boji niti Boga, še manj pa hudiča.

Prišla je zima in oskrbnica je hudo zbolela. Bilo je v navadi, da se k umirajočemu ali hudo bolnemu človeku pokliče duhovnika. Tako so vaščani k bolni oskrbnici pripeljali duhovnika, a ga ta ni hotela sprejeti. V upanju, da bi ga oskrbnica le sprejela, se je duhovnik preoblekel v hudiča in se ponovno odpravil na obisk, a žal neuspešno. Ko ga je oskrbnica zagledala, je bila prepričana, da je po njeno dušo prišel sam hudič. Ustrašila se je in duhovnika ustrelila. 

Od tedaj temu kraju pravijo Hudičevec.

AKTIVNOSTI

  • jahanje
  • rekreacijske površine
  • ogled živali
  • sprehodi po naravi in kolesarjenje

Lokacija

Naslov:
Razdrto 1, 6225 Hruševje
Regija:
Primorsko-notranjska