Gregor Ušen d.d.n.k.

Vsi klubi

ŠOLA JAHANJA

Šola jahanja se odvija po programu Konjeniške Zveze Slovenije Jahač I in Jahač II.

Šolanje se odvija v pokritem jahališču s za šolo jahanja primernimi konji. Trenutno je na voljo 6 vrhunsko usposobljenih konj. Šolanje poteka individualno ali v manjših skupinah.

Program šolanja izvajajo inštruktorji jahanja, ki imajo veljavno licenco pri Konjeniški Zvezi Slovenije. Tečajniki so nezgodno zavarovani.

.

ŠOLANJE KONJ

Šolanje konj zajema ujahavanje mladih konj in popravljanje napak pri starih, že ujahanih konjih. Čas šolanja in stopnja izšolanosti se določi po posvetu z lastnikom konja.

VHLJEVANJE ŠPORTNIH IN REKREATIVNIH KONJ

Konji so vhlevljeni  v individualnih boksih dimenzije 3 x 4m.

Hlev izpolnjuje vse zahteve za etološko rejo in dobrobit živali, ki jih postavlja sodobna živinoreja (dovolj prostora po živali za normalno gibanje in socialne kontakte, dobra osvetlitev in prezračevanje, zdrsno varna tla,…). 

Konje krmimo 3krat dnevno. Bokse čistimo 2krat dnevno.

PAŠA ŽREBET

Paša živali, ki jo izvajamo na kmetiji Ušen, ni tista paša, ki se je spominjajo naši starši ali dedje, ko so lovili živali po celi vasi, v mislih imamo kontrolirano pašo, ki poteka na urejenem pašniku, oddaljenem le 5 minut od kmetije. Na pašniku je konjem na voljo seno, oves oz. koruza, sol, voda in zavetje v primeru neugodnih vremenskih razmer. Paša poteka od meseca maja do prvega snega. Glede na povpraševanje po paši oblikujemo ustrezne skupine posameznih kategorij konj (samo žrebčke oz. žrebice oz. enoletnike oz. dvoletnike oz. troletnike), ki jo določimo glede na povpraševanje po paši.

Dejstvo je, da so živali ustvarjene tako, da preživljajo same sebe, zato jim privoščimo več svobode vsaj v njihovi mladosti. Od dobrega počutja v mladosti so odvisni rezultati konja v kasnejšem obdobju življenja.

Lokacija

Naslov:
Zgornje Grušovlje 6, 3311 Šempeter v Savinjski dolini
Regija:
Savinjska

Discipline

Dresurno jahanje, Preskakovanje ovir