Jože Stariha-dop.dejavnost na kmetiji

Vsi klubi

JAHALNA ŠOLA 

Šola jahanja poteka po programu Konjeniške zveze Slovenije in Slovenske konjeniške akademije, pod vodstvom licenciranih inštruktorjev jahanja. Šola jahanja je primerna za vse starostne skupine, v obliki začetnih, nadaljevalnih in individualnih tečajev. V sklopu šole jahanja izvajamo tudi terensko jahanje, konjičkove delavnice in jahalne tabore.

Začetni tečaj: namenjen je začetnikom brez, ali s slabšim predznanjem jahanja. Na tečaju se naučimo osnov pristopa k konju, čiščenje, sedlanje, vodenje, zajahanje, razjahanje in jahanje v osnovnih hodih konja. Opravljen tečaj daje jahaču možnost pridobitve licence Jahač 1.

Nadaljevalni tečaj: namenjen je jahačem, ki že poznajo osnovne hode konja in osnove jahanja. V sklopu tega tečaja je posebna pozornost namenjena pravilnemu sedu in drži jahača ter pravilnemu obvladovanju konja. Opravljen tečaj daje jahaču možnost pridobitve licence Jahač 2.

Učenje jahanja poteka po predhodnem dogovoru za termin pod nadzorom s strani Konjeniške zveze Slovenije licenciranim inštruktorjem. Vsak začetnik najprej opravi nekaj individualnih ur (z inštruktorjem), med katerimi se nauči pristopa do konja, osnovnega dela s konjem na tleh in v sedlu. Po določenem času, ko jahač osvoji primeren nivo znanja ga inštruktor uvrsti v ustrezno skupino. Večina jahačev se odloči za stalen termin (skupino) enkrat ali večkrat tedensko), dogovarjanje glede ur pa lahko poteka tudi sprotno.

Šola jahanja - Horse Resort Stariha

 

Lokacija

Naslov:
Partizanska pot 4, 8340 Črnomelj
Regija:
Dolenjska