Konjeniški klub Postojna

Vsi klubi

O KLUBU

Konjeniški klub Postojna je bil ustanovljen leta 1988. Kmetijska zadruga Postojna je prostore stare žrebčarne, ki so bili v sklopu posestva Grad Prestranek oddala v najem klubu, ta pa jih je leta 2001 odkupil. V naslednjih letih je bilo potrebno precej vložiti v obnovo prostorov ter samega jahališča. Klub ima precejšne število članov, ki so lastniki konj, pa tudi ostalih in so organizirani v različnih sekcijah in sicer: treking sekcija, sekcija za preskakovanje ovir, sekcija za dresurno jahanje, sekcija Islandski konji in sekcija Mladi jahači. Posebnega pomena je slednja sekcija, ki vzgaja mlade člane v športnem duhu in predvsem v smislu konkretnega skrbništva konj in odgovornosti. V klubu lahko otroci in mladi spoznajo konje, delo z njimi in tako preživljajo prosti čas v naravi in družbi.

Klub že vrsto let sodeluje z različnimi kulturnimi društvi, krajevnimi skupnostmi ter Občino Postojna, predvsem s Turističnim društvom Postojna kot vsakoletni udeleženci Furmanskega praznika, ki pritegne tisoče obiskovalcev z vse Slovenije in tudi drugod.

Odmevnejše aktivnosti:

• vsakoletna udeležba na Furmanskem prazniku v občini Postojna, s predstavitvijo kluba in konjenikov,
  • »300 otrok na konja«, s predstavitvijo dela s konji otrokom in staršem in vzpodbujanje sodelovanja otrok v tej vrsti aktivnosti,
  • terensko jahanje z mladimi,
  • sodelovanje v akcijah »očistimo naravo«,
  • Izova pot, udeležba na organiziranih konjenicah po Sloveniji ter
  • vsakoletno sodelovanje z Osnovno šolo Prestranek ob zaključku šolskega leta,
  • sodelovanje s kulturnimi društvi v občini.

Lokacija

Naslov: