Konjeniški klub PR` KRAL

Vsi klubi

V našem klubu vam je na voljo širok spekter storitev.

Poleg jahalne šole, terenskega jahanja, tečajev jahanja in treningov konj ter jahačev, nudimo tudi namestitev, rejo in prodajo športnih konj.

Pri nas imate možnost, da obiskujete šolo jahanja, kjer navežete prve stike s konjem, dobite tehnične osnove jahanja in spoznavate osnovno nego konja. Če želite, lahko opravite tudi tečaje za izpite Jahač 1 in Jahač 2. Kasneje pa, če imate željo, opravite tudi tekmovalno licenco za dresuro in preskakovanje ovir.

JAHALNA ŠOLA

MALA ŠOLA JAHANJA: Dajmo tudi našim najmlajšim, ki šele spoznavajo ta svet, možnost, da se lepote narave dotaknejo neposredno. Ubranost med jahačem in konjem daje notranjo stabilnost. Čut za drugega in s tem veselje do življenja. To ni navidezna realnost, temveč resničnost gibanja. Namenjena je za otroke do 8. leta starosti.

ZAČETNI TEČAJ JAHANJA: Namenjen je predvsem začetnikom, neizkušenim jahačem, ki bi radi pridobili osnovna znanja. Tečaj obsega 10 – 20 lekcij (odvisno od spretnosti jahača), ob zaključku tečaja jahači lahko pridobijo naziv JAHAČ 1. Jahanje poteka najprej na lonži, nato v skupini do 6 udeležencev.

NADALJEVALNI TEČAJ JAHANJA: Tečaj obsega 10 – 20 lekcij (odvisno od spretnosti jahača), ob zaključku tečaja jahači lahko pridobijo naziv JAHAČ 2. Jahanje poteka v skupini do 6 udeležencev.
Pogoj za udeležbo nadaljevalnega tečaja je uspešno opravljen izpit JAHAČ 1. V programu JAHAČ 2 tečajniki izpopolnijo elemente jahanja, ki so jih osvojili v začetnem tečaju, spoznajo nove elemente jahanja in osnove terenske ježe.

TERENSKO JAHANJE: Z veseljem se z vami podamo tudi na ježo v naravo. V okolici hleva je obilica lepih terenov, mimo vodi Konjeniška pot po gornji Gorenjski. Lahko izbiramo med tereni različnih stopenj težavnosti, organiziramo enourne in dvourne terene, kot tudi večurne in celodnevne izlete. 

Lokacija

Naslov:
Nože 3, 4243 Brezje
Regija:
Gorenjska

Discipline

Dresurno jahanje, Preskakovanje ovir