Konjeniški klub Strmol

Vsi klubi

Discipline v klubu: dresurno jahanje, vodeno jahanje.

Dodatno: terapevtsko jahanje

KK Strmol – kjer konji in jahači uživajo v sožitju neokrnjene narave v osrčju pokrajinskega parka pod Donačko goro.

V Rogatcu, v majhnem kraju z bogato naravno in kulturno dediščino, ki leži v neposredni bližini naravnega zdravilišča Rogaška Slatina, vse več domačinov in turistov najde pravšnjo mero sprostitve in rekreacije na konjskem hrbtu. Ljubitelji konj si z rekreacijskim jezdenjem v čudoviti okolici gozdov, pragozdov, vaških in gozdnih poteh napolnijo baterije ter naužijejo narave v vseh štirih letnih časih.

CELOVITA ŠPORTNA IN TURISTIČNA PONUDBA

Skozi vse leto organiziramo in izvajamo strokovne tečaje jezdenja z zaključnim izpitom na ustrezni ravni. Nahajamo se v osrčju pokrajinskega parka, kar nam nalaga skrb za urejanje in vzdrževanje konjeniškega dela.Konjeniški klub Strmol nudi šolo jahanja, pripravo in opravljanje izpitov Jahač 1 in Jahač 2, izobraževanje za tekmovalno licenco, športne treninge (dresura, preskakovanje zaprek), vodeno jahanje, samostojno jahanje v maneži, jahanje oseb s posebnimi potrebami, terensko ježo po urejenih konjeniških poteh za izkušene jahače, izobraževalne vikende, oskrbo za konja, rehabilitacija konj, poletni tabor za otroke, zabavno-poučne izlete za člane in ostale dogodke v okviru delovanja kluba, ki služijo izobraževanju in druženju ljubiteljem konj in športnim navdušencem.

INTENZIVNA IZPOPOLNJEVANJA: za vas ali vašega konja, posamično ali kot del izobraževalnega vikenda, z delom na tleh ali kot trening za pripravo na prva tekmovanja.

Lokacija

Naslov:
Ptujska cesta 21, 3252 Rogatec
Regija:
Savinjska

Discipline

Dresurno jahanje

LETO USTANOVITVE IN DELOVANJE KLUBA 2000
INŠTRUKTOR Da
UČITELJ Da
TRENER Ne
RAZDELANI CENIKI Da
ALI IMA KLUB URNIK IN PRIREJA ZAČETNIŠKE TEČAJE? Da
ALI IMA IZDELAN URNIK IN IZVAJA NADALJEVALNE TEČAJE? Da
ALI OBSTAJA MOŽNOST INDIVIDUALNIH UČNIH UR? Da
ALI IMA KLUB POSEBNO PONUDBO ZA OTROKE (PONIJE)? Da
ALI IMA KLUB KONJE IN OSEBO IZŠOLANO ZA DELO S HENDIKEPIRANIMI OSEBAMI? Ne
ALI IMA KLUB TUDI BOKSE, KI JIH ODDAJA V NAJEM? Da
VELIKOST BOKSOV 3,5 x 3,5 m
ŠTEVILO BOKSOV 17
BOKSI OPREMLJENI S HLEVSKIM LISTOM (PODATKI O KONJU, KOVANJU, PREHRANI,…) Da
SEDLARNA, PROSTOR ZA KOPANJE IN KOVANJE Da
POSEBNI PROSTORI ZA SENO, OVES, DRUGA HRANA Da
GARDEROBA, TUŠ Da
KLUBSKI PROSTORI Da
OMARICE PRVE POMOČI Da
POŽARNA VARNOST (GASILNI APARATI, POŽARNI ALARMI) Da
PROSTOR ZA OBISKOVALCE Da
BIFE – GOSTINSKA PONUDBA Ne
PARKIRNA MESTA Da
ALI IMA KLUB DVE ZUNANJI OGRAJENI JAHALIŠČI? Ne
DIMENZIJA POSAMEZNEGA ZUNANJEGA OGRAJENEGA JAHALIŠČA 80 x 35 m
PODLAGA ZUNANJIH JAHALIŠČ Peščeno
ALI IMA KLUB POKRITO JAHALIŠČE (MOŽNOST JAHANJA V VSEH LETNIH ČASIH)? Ne
DIMENZIJA POKRITIH JAHALIŠČ
ALI IMA SPREHAJALNO NAPRAVO? Ne
ALI IMA LONŽIRNI KROG? Ne
ALI IMA IZPUSTE IN PAŠNIKE ZA KONJE? Da
ALI IMA KLUB JAHALIŠČE, OPREMO (OVIRE) PRESKAKOVANJE OVIR? Da
ALI IMA JAHALIŠČE OZNAČENO S ČRKAMI ZA DRESURNO JAHANJE? Da
ALI IMA JAHALIŠČE ZA VOŽNJO VPREG? Ne
ALI IMA UREJENE TERENSKE TRENING STEZE? Da
ALI SO VSI KONJI NEGOVANI IN PRIMERNO HRANJENI? Da
ALI SO KONJI PRIJAZNI V ODNOSU DO LJUDI? Da
ALI JE V ŠOLI ZAPOSLEN ČLOVEK, KI REDNO DELA S KONJI? Da
ALI ZA ZDRAVSTVENO STANJE KONJ REDNO SKRBI VETERINAR? Da
ALI JE PRI JAHALNIH URAH NA JAHALIŠČIH VEDNO PRISOTEN VSAJ LICENCIRAN INŠTRUKTOR ALI UČITELJ? Ne
ALI JEZDECE, KI JAHAJO NA TERENU VEDNO SPREMLJA POLNOLETNA OSEBA, KI IMA VSAJ LICENCO TEKMOVALCA ALI JAHAČ II ? Da
ALI STROKOVNO USPOSOBLJENA OSEBA VEDNO PREVERI ZNANJE GOSTOV, KI PRIDEJO V ŠOLO Z NAMENOM, DA BI JAHALI? Da
ALI SO JEZDECI LOČENI PO SKUPINAH, GLEDE NA ZNANJE? Da
ALI IMA KLUB VSAJ ENEGA PRIMERNEGA KONJA ZA DELO NA LONŽI? Da
ALI IMA PRIMERNE KONJE ZA DELO V SKUPINI? Da
ALI IMA KLUB ČLOVEKA, KI ŠOLA KONJE? Da
ALI JEZDECI VEDNO NOSIJO ČELADE, MLAJŠI PA TUDI DRUGO ZAŠČITNO OPREMO? Da
ALI JE V PRETEKLOSTI PRIŠLO DO HUJŠIH POŠKODB? Ne
ALI IMA KLUB ZAVAROVANO ODGOVORNOST IZ NASLOVA DEJAVNOSTI PRAVNE OSEBE? Da
ALI KLUB ORGANIZIRA DAN ODPRTIH VRAT? Da
ALI KLUB ORGANIZIRA TEKMOVANJA (PRESKAKOVANJE OVIR, DRESURNO JAHANJE, VZDRŽLJIVOSTNO JAHANJE, VOŽNJA VPREG,..)? Ne
ALI JE KLUB ŽE ORGANIZIRAL ALI SOORGANIZIRAL KAKŠNO MEDNARODNO TEKMOVANJE? Ne
POSEBNOSTI KLUBA GLAVNE DEJAVNOSTI KLUBA

Skozi vse leto organiziramo in izvajamo tečaje jezdenja z zaključnim izpitom na ustrezni ravni. Nahajamo se v osrčju pokrajinskega parka, kar nam nalaga skrb za urejanje in vzdrževanje konjeniškega dela. Prepoznavni smo postali z že tradicionalnim mimohodom konjenice na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini in tradicionalnim dvodnevnim prvomajskih terenom do izvira Sotle. Ukvarjamo se z rekreativnim jahanjem, kar zajema šolo jahanja do nivoja Jahač 2 po predpisih Konjeniške zveze Slovenije in terensko ježo po urejenih konjeniških poteh. Izvajamo izobraževalne vikende in izlete, nemalo tematskih dogodkov, sodelujemo v športni in turistični ponudbi kraja, izvajamo poletne tabore ter ostale vsebine za otroke in mladino, obenem pa konjeniški klub nudi prostor za druženje konjenikov in ljubiteljev konj.

DOPOLNITEV CELOVITE ŠPORTNE IN TURISTIČNE PONUDBE

V neposredni bližini Rogatca, v naravnem zdravilišču Rogaška Slatina, vse več domačinov in turistov najde pravšnjo mero sprostitve in rekreacije na konjskem hrbtu.

Grajsko dvorišče obnovljenega srednjeveškega gradu Strmol v Rogatcu pa je ob številnih priložnostih in prireditvah popestreno s konji in jezdeci iz Konjeniškega kluba Strmol. Ena izmed tovrstnih tematskih prireditev je noč čarovnic.

V okviru praznovanja občine Rogatec prirejamo dan odprtih vrat. Namen je odpreti vrata za vse, ki se zanimajo za konjeništvo in naš klub. Na voljo imajo informacije, ogledajo si konjušnico in prostore. Obiskovalci se lahko preizkusijo v jahanju. Skozi ves dan prirejamo zanimive vsebine, v začetku za dogajanje poskrbijo naši mlajši jahači, nato pa se gledalcem predstavijo v različnih igrah, veščinah in načinih jahanja tudi malo bolj izkušeni.

REKREATIVNO JAHANJE

V klubu se ukvarjamo z rekreativnim jahanjem. Nudimo začetno šolo jahanja, kjer se spozna samo delo s konjem, osnovna pravila obnašanja pri konju, kot tudi osnove jahanja v treh hodih. Z nadaljevalnim tečajem dobijo tečajniki izkušnje, poljubno se odločijo tudi za treniranje za izpit KZS Jahač 1 in Jahač 2. Glede na povpraševanje organiziramo tudi začetno pripravo na preskakovanje zaprek in trening za tekmovalno licenco. Terensko jahanje pod vodstvom organiziramo jahalcem, ki so že izkušeni v jahanju na ravni Jahač 2. Urejene in kategorizirane konjeniške poti nudijo spoznavanje pokrajine okoli Rogatca, uživanje v naravi, sprostitve, za nadebudne pa pravšnjo mero adrenalina. Urejeni so privezi, počivališča, poti so označene s tablami – smerokazi, težnostne stopnje, postojanke, znamenitosti ob poti. Za malo več znanja željne prirejamo izobraževalne vikende, kjer udeležence poučimo o temeljiti negi konja, obnašanju v čredi, teoriji in zgodovini konj, naučimo jih lonžiranja, premagovanja strahu s konjem, vodenje konja skozi poligon, odpravimo se na terensko ježo, se preizkusimo v jahanju brez sedla, igrah.Enkrat letno organiziramo ekskurzijo, kjer spoznavamo slovensko konjeništvo – obiščemo klube, ranče, konjenike in rejce, kateri nam prikažejo njihov način dela, prakse, organizacijo.

IZBRANA VSEBINA ZA OTROKE IN MLADINO

Ljubiteljsko druženje otrok in mladine v klubu ima že leta novo vsebino. Toliko zaželjene poletne enotedenske počitnice v zelenem okolju se izvajajo tudi pri nas. Preplet športnih, likovnih, jezikovnih in ustvarjalnih aktivnosti, druženje z živalmi, učenje jahanja, taborništvo, uživanje v neomejenih gozdovih in travnikih ter ohranjena dediščina iz bližnjega pokrajinskega muzeja, vse to starši in otroci dobijo v »paketu« OdkloPočitnice. Tako že nekaj let uspešno organiziramo poletni konjeniški tabor za otroke, ki zajema zanimive vsebine predvsem na temo konjeništva in tako otroci s taborjenjem in prebivanjem ter aktivnostmi v naravi preživijo nepozaben teden.