Turistična kmetija Zevnik- Anton Zevnik nos.dop.de

Vsi klubi

Anton Zevnik, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Naša kmetija leži na Čatežu ob Savi, ob sotočju rek Krke in Save, pod obronki Gorjancev. Tu je več generacij Zevnikov tako ali drugače povezanih s kmetijstvom in turizmom.
Sedanji gospodar Tone in njegova žena Elka, s pomočjo šestih otrok ter nekaj najzvestejših prijateljev skrbi za približno 80ha obdelovalne zemlje, 20ha gozdov ter oskrbuje 25 konj.

KMETIJSTVO IN TURIZEM

Kmetijstvo je pri nas prepleteno s turizmom. Gostom ponujamo od prenočišč, jezdenja (šola jahanja, sprehodi za otroke, rojstni dnevi v družbi konj), izvajamo turistične vožnje s kočijo. Za otroke organiziramo poletne tabore v naravi in še mnogo drugega.

ŠOLA JAHANJA

Učne ure se glede na predznanje izvajajo v različno velikih skupinah (2-5 jahačev). Začetniki so deležni večje pozornosti in se jim posvetimo bolj individualno. Naši učitelji se jahaču trudijo predstaviti celosten pristop do konja. Poskušamo doseči, da jahač čim prej izgubi strah in se uspe približati konju ter tako lažje osvoji osnove, kot so stik s konjem, vodenje konja na povodcu, čiščenje, sedlanje… Glede na znanje jahače usmerjamo po programih, ki jih določa Konjeniška zveza Slovenije (jahač 1/jahač 2). Za jahače, ki imajo višje ambicije v konjeništvu in želijo opravljati izpite za jahač 1/jahač 2, jim to dvakrat letno tudi omogočimo, če seveda ocenimo, da so na to pripravljeni. Za naše redne jahače vseh starosti in znanj, organiziramo razna druženja in tekmovanja. V bližnji prihodnosti želimo pri nas vspostaviti klub, ki bi jahačem omogočil tudi tekmovanja na državni ravni v različnih disciplinah (dresura, preskakovanje, endurance).

TERENSKO JAHANJE

Čudoviti tereni v naši okolici omogočajo nešteto užitkov ob jahanju v naravi. Lahko se odpravimo na spoznavanje Gorjancev. Tri urna tura po pretežno gozdni cesti vodi skozi Cerino, na Mladine pa do Cirnika in skozi Globočice nazaj domov, je le ena izmed opcij, ki si jih lahko izberete za potep. Če si želite ravninskega terena, se odpravimo ob Krki ali Savi in lahko izbiramo med različno dolgimi turami. Po predhodnem dogovoru in le za izkušene jahače vam torej pripravimo nepozabno doživetje. ​

 

Lokacija

Naslov:
Rimska cesta 22. Čatež ob Savi, 8250 Brežice
Regija:
Posavska

Discipline

Distančno jahanje, Dresurno jahanje, Preskakovanje ovir