Jahalni klub Rožnik

Vsi klubi
Cilj Jahalne šole je vzpostaviti pravilen in odgovoren odnos jahača do konja, ki je posledica jahačevega učenja in razumevanja konjevega načina delovanja. Rezultati pa predstavljajo zadovoljstvo jahača in konja, varno jahanje in dober občutek povezanosti s konjem.

Najmlajši učenci jahači, stari 4–7 let, dobijo posebno sedlo z ročajem, da se lažje držijo, kasneje pa se z inštruktorjem, ki vodi konja, sprehodijo po gozdu na Rožnik.

Starejši učenci jahači, starejši od 7 let, pa lahko začnejo z učenjem jahanja. Začetnik se bo prve ure učil individualno. Po dobro usvojenih osnovah bo nadaljeval z učenjem v skupini. Vsak jahač se nauči, kako pripraviti konja za ježo in kako poskrbeti zanj po jahanju. Po določenem številu lekcij postane jahač povsem samostojen in lahko opravlja tudi izpit za pridobitev naziva jahač 1 in jahač 2.

Rožnik ponuja krasne razmere za eno- in dveurno terensko ježo. Organiziramo tudi poldnevni pohod s konjem na Klobuk.

Na začetku poletnih šolskih počitnic organiziramo Jahalni tabor. Namenjen je otrokom, ki že jahajo v skupini. Glavni temi tabora sta jahanje (vsaj 3 ure dnevno) in skrb za konje, preostali čas je namenjen drugim športnim aktivnostim in dejavnostim, ki so zanimive za otroke. Udeleženci tabora dobijo tudi kosilo, pijačo in sadje.

Opis slike ni na voljo.

Lokacija

Naslov:
Cesta na Rožnik 20, 1000 Ljubljana
Regija:
Osrednja Slovenija