Konjeniški klub Doly

Vsi klubi

Smo konjeniški klub, kjer se ne ukvarjamo le s šolo jahanja in raznimi drugimi dejavnostmi, kot so praznovanje rojstnih dni, poletni tabori, delavnice … Za nas je najpomembnejši stik z živalmi, gradimo prijateljski odnos z njimi in v to usmerjamo tudi naše jahače. Konj pri nas ni in nikoli ne bo le športni rekvizit, ampak naš partner, ki z nami sodeluje in nam pomaga pri učenju.

Organiziramo tečaje jahanja za otroke in odrasle. Tečaji potekajo celo leto.

Pri nas učenje poteka nekoliko drugače kot v klasičnih jahalnih šolah. Naši konji niso športni rekvizit temveč naši partnerji, ki nam pomagajo pri učenju. Nobeden izmed naših konj ni kovan – poudarek dajemo čim bolj naravnemu načinu življenja. Tudi naše učence učimo dela s konji na konjem prijazen način.

Tečaji za otroke do 8. leta in začetnike (PONI SKUPINA) 

Učna ura traja 20 min, poteka individualno, ali v manjših skupinah (2-3 jahači), da se lahko posvetimo vsakemu posebaj. Program učenja prilagajamo posamezniku, da lahko vsak napreduje z lastnim tempom.

Nadaljevalni tečaji (od 7. leta naprej):

Učna ura traja 45 min, vključuje pa tudi pripravo konja na delo. Skupaj ga skrtačimo, osedlamo in nato sprehodimo. Ure so lahko individualne, v paru ali pa potekajo v manjših skupinah (3 – 6 jahačev).

Posebnost našega kluba je skupinsko sodelovanje, sestavljanje koreografij na glasbo, kadar je cela skupina navdušena, pripravljamo tudi nastope in razne dogodke, kjer predstavimo svoje znanje. Lahko nas pridete tudi obiskat. 

Lokacija

Naslov:
Pot heroja Trtnika 28, 1261 Ljubljana Dobrunje
Regija:
Osrednja Slovenija