Konjeniški center Amay

Vsi klubi

Konjeniški center Amay je bil zgrajen leta 2016.  V jeseni istega leta je pričel s svojo dejavnostjo vzrejo in šolanje konj ter jahačev vseh starosti. Konjeniški center je namenjen vsem, ki si želijo bližino konja, predvsem pa druženje s konjem na več načinov.

V centru tako ponujamo vrhunske pogoje za bivanje in oskrbo vašega konja. Imamo na razpolago več boxov za konje dimenzij 3×3,8m opremljenih s tekočo svežo vodo, svežim nasteljem, oskrbo hlevarja in po potrebi najboljšo veterinarsko in kovaško oskrbo.  Za konje imamo tudi letne pašne in zimske izpuste, da so lahko konji kar največ časa v naravi in na svežem zraku. Za konje pa poskrbimo tudi individualno s treningi in jahanjem pod strokovnim vodstvom. Skozi organizirano šolo jahanja pa vam omogočamo šolanje pravilnega in predvsem varnega jahanja, ter dela s konjem v več kategorijah.

Center je opremljen s primernimi jahalnimi površinami  na mivki tudi pokritimi, kjer je mogoče ježa v vseh vremenskih pogojih.  Je pa mogoča tudi odlična ježa v naravi v Savinjski dolini, kjer je mogoče na konju odkrivati lepote narave in turistične točke, ki jih ponuja okolica. Mogoče pa je na konju obiskati sosednja konjeniška društva  v dolini.

K osnovni dejavnosti konjereje in šolanja pa ima Konjeniški center Amay tudi dopolnilne dejavnosti turizem in v kratkem tudi gostinstvo. V Konjeniškem centru AMAY boste lahko preživeli tudi več dni skupaj. Lahko boste preživeli aktivni dopust ali nekajdnevni oddih s konji. Ponudili vam bomo celodnevno bivanje in delo s konji. Lahko boste deležni intenzivnega treninga z vašim ali našim konjem. Lahko boste na konju raziskovali okoliške znamenitosti in naravo. Lahko pa se boste aktivno vključili v samo delo v Konjeniškem centru AMAY….  V primeru slabšega vremena imamo pokrito jahalnico in tudi prostor za druženje ob okrepčilni hrani in pijači…. Organiziramo razne prireditve in slovesnosti kot so rojstno dnevne zabave, obletnice in podobno ….

Za šole ali druge skupine organiziramo dan odprtih vrat ali aktivnosti »športnih dni«, kjer organiziramo pregled dela s konji in kontakt s konji. Pokažemo in preizkusimo tudi osnove jahanja, opremo in hrambo jahalne opreme in nego konj. Prikažemo predvsem  pravilno šolsko jahanje in odlomke iz pravega tekmovalnega programa s konji kot so:

  • Dresurno jahanje
  • Preskakovanje ovir
  • Delo s konji na tleh

V počitniških dneh organiziramo in izvajamo otroške počitniške tabore, kjer otroci v skupini celodnevno preživljajo s konji in naravo pod vodstvom mentorjev. Skozi igro se naučijo pravilnega pristopa in kontakta s konjem, nego konja, ter osnov jahanja. Tabori se odvijajo v tedenskih intervalih.

Lokacija

Naslov:
Ložnica pri Žalcu 55, 3310 Žalec
Regija:
Savinjska

Discipline

Dresurno jahanje, Preskakovanje ovir