Konjeniški klub Brdo pri Ihanu

Vsi klubi

Konjeniški center Brdo pri Ihanu je edinstven konjeniški center z atraktivno lokacijo za preživljanje prostega časa v naravi.

Pri nas lahko trenirate vsak dan v letu, za treninge se lahko dogovorite z našimi usposobljenimi trenerji, omogočamo pa vam tudi samostojne treninge. Nudimo vam oskrbo konj, opravljanje začetnih in nadaljevalnih tečajev, opravljanje izpita za Jahač 1 in Jahač 2 ter opravljanje tekmovalnih licenc. Poleg šole jahanja vam omogočamo oskrbo konj ter trening konj in jahačev.

Konjeniški center Brdo pri Ihanu je eden najsodobnejših konjeniških centrov z ogromno manežo, impozantno pokrito jahalnico, ovalno sprehajalno napravo in 50 konjskimi boksi ter z 38 hektarji pripadajoče zemlje.

Ker smo želeli ponuditi najboljše pogoje za oskrbo konj in treninge, smo v celoti posestvo preuredili in obnovili ter naredili sodoben konjeniški center. Center vsebuje obnovljeno staro hišo in hlev, kjer so družabni prostori ter pet sob za goste. Najpomembnejše, kar smo zgradili na posestvu, je hlev za 49 konj v dveh etažah, kjer je na južnem delu 25 boksov, na severnem pa 24 boksov ter pokrita jahalnica v 1. nadstropju, velika 24 x 52 metrov. Imamo tudi ovalno sprehajalno napravo, da lahko konj namesto ves čas v krogu nekaj časa hodi tudi po ravnini. V sprehajalni napravi in v boksih so na dnu kakovostne gume, za nastilj pa uporabljamo prvovrstno slovensko rezano in odprašeno slamo, ki jo kombiniramo z laneno slamo iz tujine.

Trenutno imamo zasedenih 40 boksov, 25 v zgornjem, južnem delu hleva in 15 v severnem. Na voljo imamo še 10 boksov za lastnike konj, ki si želijo vrhunske oskrbe in najboljših pogojev za trening. Konji imajo izpuste ob boksih ali pa jih vanje vodimo dvakrat na dan, če lastniki želijo, so lahko konji na paši, saj je prostora okoli kmetije več kot dovolj, saj imamo namreč 6 hektarjev pašnikov.

Lokacija

Naslov:
Brdo 1, 1230 Domžale
Regija:
Osrednja Slovenija

Discipline

Dresurno jahanje, Preskakovanje ovir