Konjeniški klub Cavallo

Vsi klubi

ŠOLA JAHANJA

Tečaj za otroke:
Jahanje za otroke je prilagojeno starosti in razvitosti otroka. Otroci stari 6, 7 let sicer že lahko jahajo, vendar ne napredujejo tako hitro, kot otroci stari 9, 10 let. Tako imamo za mlajše otroke jahanje na poniju večinoma na lonži ali pa sprehod okoli gozdička (inštruktor pelje konja). Za njih poleg obvezne čelade priporočamo tudi nakup »želvice« oz. ščitnika za hrbtenico, trebuh in prsni koš (zgleda kot brezrokavnik). Za tako mlade otroke je včasih bolj priporočljivo občasno jahanje, ne pa redni treningi. Lahko namreč pridete na izlet kadar imate čas in vzamete samo eno uro jahanja.

Začetni tečaj:
S pomočjo inštruktoric vas bodo naši konji naučili, kako se jim približati, kako jih božati, očistiti, pripraviti na ježo in celo to, kako razumeti, kar ti želijo povedati. Prvih nekaj ur se boste na lonži navajali na konja, se učili obdržati ravnotežje in osnovnih dejstev, s katerimi sporočamo konju, kaj od njega želimo. Naučili se boste jahati konja v koraku, kasu in galopu. Ko boste to znanje osvojili, se boste v maneži naučili voditi konja tudi brez lonže in osvojili nekaj osnovnih dresurnih elementov. Tečaj obsega 10 učnih ur.

Nadaljevalni tečaj:
V začetnem tečaju ste že osvojili Osnovno znanje , zato se boste v nadaljevalnem v skupini največ treh jahačev učili nekoliko zahtevnejših stvari. Izboljšali boste svojo držo in pravilnost podajanja dejstev, naučili se boste novih dresurnih elementov in preskočili tudi kakšno nižjo oviro, katere višina bo rasla vzporedno z vašim znanjem in izkušnjami. Ko boste pripravljeni, pa se boste naučili še jahanja na terenu.

cavallo_2

 

Lokacija

Naslov:
Banija 100, 1292 Ig
Regija:
Osrednja Slovenija