Nina Pangeršič četrta na World Finals EY Cup v Salzburgu

V Salzburgu se je ta konec tedna končalo svetovno finale EY pokala 2020 v preskakovanju ovir. V finalni obračun se je lahko uvrstilo le šestnajst najboljših jahačev do 25 let na evropski sceni. Slovenske barve je zastopala šestkratna državna prvakinja,  Nina Pangeršič, ki je na koncu osvojila skupno odlično četrto mesto.

Vse do zadnjih tekmovanj v zadnjih dveh tednih, je Nina Pangeršič s svojim konjem Chamberlainom veljala za eno izmed favoritk za medalje. Kljub izjemnim nastopom v vseh preiskušnjah, ji je kljub najboljšemu času, na koncu v skupnem seštevku zmagovalne stopničke odnesla zgolj ena napaka v predzadnjem nastopu, ko je podrla eno oviro. To jo je na koncu stalo zlate medalje in prvega mesta v skupnem seštevku.

Z zadnjim nastopom na višini 155 cm se je uvrstila na četrto mesto in tako v skupnem seštevku kljub vsemu potrdila odlično četrto mesto. Slavil je Nemec Niels Carstensen, drugo in tretje mesto pa si razdelila švicarja in sicer Bryan Balsinger, ki je osvojil srebrno kolajno, bron pa Edouard Schmitz.

Nina Pangeršič: S končnim rezultatom sem seveda zadovoljna, predvsem ponosna sem na Chamberlaina, ki je svoj del nastopa opravil izjemno. Tekmovanje zaključujem z občutkom, da sem zmago namesto, da bi jo vzela, zaradi majhnih detajlov prepustila konkurentom. Kljub temu pa sem tekmovala z najboljšimi vrstniki in občutek je izjemen.

Primož Rifelj, trener: S končnim rezultatom sem seveda zadovoljen. Kljub temu pa ostaja malce grenak priokus, saj smo bili, ne samo blizu stopničk, temveč zlate medalje. Bila je naporna sezona, vendar sva uspela vsekozi držati in tempirati formo tako Nine, kot Chamberlaina. S tem rezultatom smo spet dokazali, da imamo v Sloveniji tako znanje, kot tudi dober material za doseganje vrhunskih rezultatov, saj se kosamo res z najboljšimi. Kakorkoli ni  še nič zamujenega, saj ima Nina časa še dve leti, da osvoji tudi eno izmed lovorik na tem tekmovanju.

Galerija