PODALJŠANJE VELJAVNOSTI ODLOKA O ZAČASNIH OMEJITVAH Z DOLOČENIMI SPREMEMBAMI

Vlada Republike Slovenije na svoji 66. redni seji dne, 24.3.2021 podaljšala veljavnost Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov z nespremenjeno vsebino in veljavnostjo do 2. aprila 2021.

Podrobnejšo razlago omejitev pri izvajanju športnih programov najdete na povezavi:

Tekmovalni šport

Šport za vse

Po pisanju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki smo ga prejeli 25. marca 2021 je Vlada prav tako potrdila nekaj sprememb, ki vplivajo tudi na izvajanje športnih programov in sicer:
vstop v Slovenijo bo po novem mogoč samo z negativnim rezultatom PCR testa in ne več z negativnim HAG testom. Izjeme za vstop v državo veljajo za posameznike, ki bodo predložili potrdilo o pozitivnem rezultatu PCR testa, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev ali potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.
– gibanja v nočnem času po novem omejeno med 22. in 5. uro.
prehajanje med statističnimi regijami Obalno-kraška, Goriška in Koroška, ki so postale epidemiološko rdeče, in med drugimi regijami je prepovedano v vse smeri razen za izjeme. Med izjeme sodijo tudi športniki in strokovni delavci v športu za namen izvajanja športne dejavnosti, ki so z Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov dovoljene. Prehajanja med rdečimi statističnimi regijami ter vstop v rdeče statistične regije je za izjeme dovoljen posameznikom, ki predložijo negativni rezultat testa PCR ali hitrega antigenskega testa (HAG), ki ni starejši od 48 ur, dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali  potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je prebolel COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Vse spremembe bodo stopile v veljavo naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, predvidoma v petek, 26. 3. 2021 z veljavnostjo do 2. 4. 2021.