OMEJITVE PRI IZVAJANJU ŠPORTNIH AKTIVNOSTI

Vlada Republike Slovenije je na svoji 73. redni seji dne, 5. maja 2021sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok prične veljati 9. maja in velja do vključno 16. maja 2021.

S spremembami se v Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov širi nabor držav iz katerih se kot ustrezna štejejo dokazila o testiranju, cepljenju ali prebolelosti virusa Covid-19. Po novem se upoštevajo dokazila, ki so bila izdana tudi v Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji in Ruski federaciji. Ostale omejitve iz Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov so ostale nespremenjene.

V Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je za osebe, ki prihajajo z letalom v Slovenijo na letališča Ljubljana (Brnik), Maribor (Slivnica) in Portorož (Sečovlje), dovoljen vstop v državo tudi z dokazilom o negativnem testu PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ki je bilo izdano v Srbiji ali Turčiji.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je veljavne omejitve pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem, objavilo na spletni stran Vlade Republike Slovenije www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.