Omejitve pri izvajanju športnih programov: pregled in razlaga veljavnih ukrepov od 24.9.2021

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije na 273. dopisni seji dne 23. 9. 2021 sprejela spremembe in dopolnitve Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki določa pogoje prebolevnosti, cepljenja ali testiranja, pogoje za ustreznost testa, uporabo testa HAG za samotestiranje, uporabo zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih, obvezno razkuževanje rok, medosebno razdaljo in prezračevanje zaprtih prostorov.

Odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 152/21 dne 23. 9. 2021 (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021146.pdf) in je začel veljati z današnjim dnem, 24. 9. 2021.

Sprememba odloka za področje športa določa, da se športna vadba (treningi, rekreativna vadba, tekmovanja… skratka vse oblike športno gibalne dejavnosti) lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, izvaja pa se lahko na odprtih ali v zaprtih prostorih ali krajih. Nova izjema od uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, je dovoljena pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT v skladu s tem odlokom, pri čemer je jasno, da npr. otrokom do starosti 15 let ni treba izpolniti pogoja PCT, saj zanje velja splošna izjema.

Bodite dobro in ostanite zdravi.