Dresurni trening pod vodstvom Petra Gmoserja – vabilo tekmovalcem

Tekmovalce v dresurnem jahanju vabimo na trening pod vodstvom uspešnega avstrijskega jahača in trenerja Petra Gmoserja, ki bo potekal 13. in 14. novembra 2021 v CKD Matej V Ljubljani.

50-letni Peter Gmoser se ponaša s številnimi športnimi uspehi. V svoji karieri se je udeležil štirih evropskih in treh svetovnih prvenstev, enkrat se je uvrstil v finale svetovnega pokala, dvakrat pa zastopal barve Avstrije na olimpijskih igrah (Sydney, Atene). V mladih letih je znanje pridobival pri priznanih trenerjih stare šole – Aloisu Goldbergerju, Ines v. Badewitz, Georgu Wahlu; leto dni se je usposabljal tudi v Španski dvorni šoli na Dunaju in še danes sodeluje s kolegi, ki jih je tam spoznal. Zelo rad dela z mladimi konji in se je z njimi že večkrat uvrstil na svetovno prvenstvo mladih dresurnih konj v Verdnu. Svoje bogato znanje tudi uspešno prenaša na mlade generacije jahačev – njegova učenka Eva Vavrikova je češka mladinska državna prvakinja.

Je zelo karizmatičen človek, ki ga odlikujejo delavnost, disciplina in potrpežljivost.

Na treningu, ki bo namenjen tudi strokovnim delavcem kot del licenčnega seminarja za leto 2021/22, je prostora za 8 jahačev. Končni izbor jahačev bo na podlagi prejetih prijav opravil SSDJ v sodelovanju z SKA. Prednost pri izboru bodo imeli tekmovalci, ki so v letošnji sezoni dosegli najvišje uvrstitve na DP in v Pokalu Slovenije ali pa so v zadnjih sezonah uspešno nastopali na mednarodnih tekmovanjih. Izbrani bodo tekmovalci iz različnih kategorij, da bodo v sklopu seminarja za strokovne delavce zajeti različni aspekti treninga.

Cena treninga za udeležence je 120 €. Stroški prevoza in nastanitve niso všteti v ceno.

Za strokovne kadre, ki bodo prišli v izbor za trening ob upoštevanju navedenih kriterijih in se bodo hkrati udeležili licenčnega seminarja, je cena treninga znižana in znaša 90 €. Kotizacijo za seminar plačajo skladno z razpisom licenčnega seminarja.

Zainteresirani jahači se lahko prijavijo na mail kzs@konj-zveza.si do 20. oktobra 2021.

Vsi prijavljeni se s prijavo strinjajo, da so seznanjeni z navedenimi pogoji in da bodo trenirali v sklopu licenčnega seminarja za strokovne delavce. V dogovoru s trenerjem bomo poskrbeli, da bo trening potekal nemoteno in da bo diskusiji pretežno namenjen čas med posameznimi treningi.

Vabljeni!