GAJ RIOSSA IZBRAN V YOUNG RIDERS ACADEMY

The Young Riders Academy je objavil izbor svoje ekipe za leto 2022.

Izmed 24 prijavljenih jahačev, se je v polni program prebilo 6 jahačev iz različnih držav, v izobraževalni program pa je bilo sprejetih 5 jahačev, izmed katerih tudi naš uspešen tekmovalec Gaj Riossa.

»Filozofija, ki je navdihnila ustvarjanje YRA, je bila zagotovo podpora nastajajočim talentom; čeprav se moramo zavedati, da so za dobro pripravljenost v našem športu poleg tehničnih spretnosti bistveni tudi drugi vidiki. Pomanjkanje podpore, psihološke težave, geografski izvor in finančni status so bistveni dejavniki, ki vplivajo na razvoj jahača. Ta načela so nas vodila pri letošnji izbiri« je dejala predsednica YRA Eleonora Ottaviani.

Emile Hendrix, član izbirne komisije, je dejal: »Raven prijavljenih iz leta v leto raste; posledica je, da biti dober ni dovolj. Novi mladi jahači imajo resne cilje in so zanje željni trdega dela. Mi kot opazovalci iščemo tiste lastnosti, ki delajo razlike; seveda talenti in cilji, a ambicioznost, čustva in organiziranost so danes ključni.«

Gaj: »Za program Young Riders Academy sem izvedel pred več leti. Že takrat sem si zadal cilj, da tudi sam postanem član te izbrane skupine. Izbor je zelo zahteven, ker poleg rezultatov ocenjujejo tudi odnos do konja, predanost do športa, izkušnje jahanja mladih konj in drugo. Po mnogih letih treninga z mojim očetom, jahanja pri Markusu Beerbaumu, mi je na izboru uspelo prepričati komisijo. Veselim se pridobivanja novih znanj in izkušenj.«

Usposabljanje za leto 2022 bo vodil Jean Maurice Bonneau, sestavljajo pa jo Jos Lansink, Franke Sloothaak, Marco Kutcher, Ben, Wim, Gerco Schroder in Rob Ehrens.

Obe ekipi se bosta kot običajno sestali v Luganu v Švici, na Franklin University Switzerland.

Gaj iskrene čestitke in veliko uspehov ti želimo še naprej!

 

https://www.worldofshowjumping.com/en/News/The-Young-Riders-Academy-announce s-team-for-2022.html

 

 

Galerija