MIHA TAVČAR TRETJI V VOŽNJI VPREG NA BALKANJADI

Balkanskega prvenstva v vožnji vpreg v Romunskem mestu Osorhei, ki je potekalo med 11. in 14. avgustom, se je udeležil trenutno najboljši slovenski tekmovalec Miha Tavčar, katerega sta spremljala sovoznik Damjan Ščuka in tekmovalec v mlajših kategorijah, ter državni prvak sin Jaka Tavčar, ki je pomagal pri delu s tretjim konjem.

Balkansko prvenstvo v dvovpregah je bilo organizirano na težavnostnem nivoju 2*, poleg tega pa so tekmovalci nastopili tudi v težavnosti 3* in na kvalifikacijski tekmi za štirivprega.

Miha nastopa z novo ekipo mlajših konjev (Conversano Krabbe, Conversano Trofeta in Conversano Capra), s katerimi je v dresurni vožnji s 54,74 kazenskimi točkami osvojil drugo mesto, prvo mesto pa je v tej kategoriji s 53,14 kazenskimi točkami osvojil romunski voznik Varga Roland.

Sledil je maraton, kjer je zaradi dveh napak izgubil prvo mesto, vendar pa je njegov nastop vseeno zadostoval za odlično drugo mesto. Tekmovanje je v disciplini maraton osvojil romunski voznik Gergo Rakoczi. Zadnji nastop je bil v spretnostni vožnji, kjer je zaradi ene podrte žogice in prekoračitve časa, osvojil tretje mesto.

V skupnem seštevku je tako Miha Tavčar Balkansko prvenstvo zapustil z odlično bronasto medaljo.

Iskrene čestitke!

 

Galerija