DRŽAVNO PRVENSTVO IN POKAL SLOVENIJE V DISTANČNEM JAHANJU

Minuli konec tedna se je v Pušencih odvijalo Državno prvenstvo v distančnem jahanju in finalna tekma za Pokal Slovenije. Na tem tradicionalnem prizorišču je tekmovanje v distančnem jahanju potekalo že petič zapored. Organizator in vsi udeleženi za pripravo tekmovanja so se maksimalno potrudili in vse je potekalo brez težav in v odličnem vzdušju.

Za naslov državnega prvaka se je borilo šest jahačev in njihovih konj, vsi so bili v odlični formi in pokazali veliko željo do tekmovanja. Boj za naslov državnega prvaka je bil napet do zadnjega trenutka, saj so tekmovalci gledalcem in navijačem predstavili spektakularen zaključek v katerem so se borili trije jahači in konji. Odločale so sekunde, saj so vsi trije tekmovalci v cilj prijahali z manj kot sekundo razlike.

Na razdalji 81 km je novi državni prvak je postal Uroš Potočnik (JK Maribor) s konjem Aron, drugo mesto si je prijahal Jure Grubačevič (KK Krka – Grm Novo Mesto) s kobilo Egiska JR, tretje uvrščeni pa sta bili lanski državni prvakinji Monika Kocuvan (KK Endurance Pristop) in kobila Assad.

Helena Okorn (KK PIP)  in njena kobila 626 Penelopa Hamdani pa sta z največjim številom točk in z veliko prednostjo v točkovanju postali Pokalni prvakinji za leto 2022. Drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Božidarju Borku in kobili Assad (KK Endurance Pristop), tretje mesto pa je zasedel novi državni prvak Uroš Potočnik (JK Maribor) s konjem Aron.

Tako smo zaključili uspešno sezono tekmovanj in se že veselimo novih zmag in predstav naših jahačev in konj.

Galerija