ZAHVALA NOVE PREDSEDNICE KZS

Spoštovani članice in člani Konjeniške zveze, stroka, tehnični kader in ljubitelji konj ter športa! 

Dovolite, da se vam iskreno zahvalim za dano priložnost in odgovornost ob izvolitvi na čelo vodstva Konjeniške zveze. Z velikim spoštovanjem se vam zahvaljujem za oddan glas tako meni kot moji ekipi. Posebna zahvala pa je namenjena predvsem tistim, ki ste mi ves čas zaupali.
 
Najprej bi se želela zahvaliti za korektno opravljeno delo dosedanjemu vodstvu in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri vodenju zveze v zadnjih letih. Želim si, da se naše poti ne bi razšle z včerajšnjimi volilnim večerom, ampak da bomo z vsemi, ki bi še naprej želeli sodelovati pri razvoju nam tako ljubega športa, še naprej uspešno sodelovali. 
 
Zavedamo se, da nas čaka resno in odgovorno delo, prav tako se zavedamo, da se spremembe in revolucije ne zgodijo čez noč. Zavedamo se, da vodenje zveze ni tek na kratke proge, ampak je maraton, ki zahteva vsakodnevno delo, uskaljevanje in priprave. 
 
Mi se bomo trudili, da naše predvolilne obljube in zaveze ne bodo ostale le besede, napisane na papirju, ampak jih bomo udejanili in čimveč realizirali v prihodnosti. Želimo si kulturneg dialoga, povezovanja in skupnega sodelovanja stroke ter izvajalcev na terenu v dobro športa. 
 
Imena članov Upravnega odbora in ostalih organov bodo v kratkem objavljena na spletni strani KZS. Glede na vcerajšnji malce stresni večer pa bi vseeno želela na kratko predstaviti ekipo, kateri ste včeraj zaupali svoj glas.
 
Tatjana Vele – KK Velebiro 
Sem lastnica in predsednica KK Velebiro, ki deluje v Mariboru že vrsto let. Zaposlena sem v družinskem podjetju, Vele biro – davčno svetovanje Tatjana Vele s.p. Od začetkov delovanja kluba si ves čas prizadevam za razvoj športa in dobrobit konj. Vsi naši upokojeni konji so do konca svojega življenja z nami in jih obravnavamo kot naše družinske člane. Naš klub je tudi soorganizator številnih tekmovanj v Sloveniji. Poleg programa, s katerim sem vas že predhodno seznanila, lahko ponovno obljubim, da bo moje delo v vlogi predsednice v korist vseh tekmovalk in tekmovalcev, članov zveze ter strokovnih kadrov in vrnitvi komunikacije ter povezovanju le teh v naše skupno dobro. 
 
Simon Jurečič – Posestvo Jurečič
S konji in intenzivno rejo športnih konj za namen tekmovalnega športa in turizma se Simon ukvarja že od l. 1987. Na Posestvu Jurečič so že pred mnogimi leti v sodelovanju s Konjeništvom Peterlin športno ustanovili športno izobraževalni center, ki je v prvi vrsti osredotočen na dobrobit konj in kvalitetno učenje jahačev. Ukvarjajo se tudi z individualnimi treningi, organizirajo počitniške tabore za otroke in vam, če želite, pomagajo tudi pri nakupu konj. Posestvo Jurečič je tudi en izmed vsakoletnih organizatorjev tekmovanj v dresurnem jahanju. 
 
Mateja Aleš – Športno društvo Titani Ljubljana
Mateja je ustanoviteljica in predsednica društva od leta 2012 in na ljubljanskem Hipodromu prisotna že od samega začetka delovanja društva. Ob pridobitvi statusa tekmovalnega kluba je število osmih entuziastičnih tekmovalk do danes zraslo v enega izmed številčno najmočnejših tekmovalnih klubov v osrednji Sloveniji. V teh letih je društvo pod njenim vodstvom organiziralo več kot 100 tekmovalnih dni tako v dresurnem jahanju kot preskakovanju ovir na ljubljanskem Hipodromu. Po izobrazbi je diplomantka Fakultete za upravo v Ljubljani. Mateja je zaposlena v Institucijah EU že od leta 2001, sicer pa velika ljubiteljica konj, ki večino svojega prostega časa namenja skrbi za svoje konje, konjeniškemu športu in rekreativnemu jahanju. Konji in ta šport so del in način njenega vsakdanjega življenja. 
 
Karmen Kotnikmag.prava, zaposlena na Občini Rače kot direktorica občinske uprave. Je tudi lastnica pravne pisane Kotnik v Mariboru. Karmen je ljubiteljica športa, narave in živali. Kot članica UE bo skrbela, da bodo vsi postopki, predlogi in eventualne spremembe na Zvezi pripravljene in usklajene z veljavno zakonodajo.
 
Boštjan Rojkooče dveh perspektivnih mladih tekmovalk, ljubitelj konj in športa, lastnik in direktor  podjetja S.ROJKO d.o.o. v Mariboru.
Boštjan je po izobrazbi dipl. ekonomist in in se je s konjeniškim športom seznanil preko svojih deklic. Svoj prosti čas posveča svojima deklicama in ju predano podpira na njuni športni poti. Za sodelovanje v UO se je odločil, ker je konjeniški šport postal del vsakdanjega družinskega življenja in želi s svojimi poslovnimi izkušnjami in znanjem po najboljših močeh pomagati, da se KZS in ta šport razvija v smeri prepoznavnosti ter združevanju ljudi, ki sodelujejo v tem lepem športu ter želi skupaj z ekipo povrniti ugled temu športu. 
Veselim se novih izzivov in se zavedam, da nas čaka resno in težko delo. Trdno verjamem, da nam bo, predvsem pa z vašo pomočjo, na koncu tudi uspelo.
 
Tatjana z ekipo
 
Če dobro delaš za dobro, se ti dobro slej ko prej tudi povrne, če pa to vidijo še drugi in cenijo, se krog sklene.” (neznan avtor)