Podelitev nagrad najboljšim za leto 2023, Foto Marko Vitas - CalistoM

SLAVNOSTNA PODELITEV NAGRAD NAJBOLJŠIM V LETU 2023

Slavnostno podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem v letu 2023 smo uspešno izpeljali v petek, 5.1.2024 v Modri dvorani Celjskega sejma.

Podelitve se je udeležilo kar 300 obiskovalcev, med katerimi so bili nagrajenci, njihovi starši in prijatelji, člani Upravnega odbora Konjeniške zveze Slovenije, člani Strokovnih svetov.

Podelitev sta povezovala Mateja Aleš in Gusty Jesenko, spremljala pa mlada glasbenika, Kristina in Tilen.

Nagrade je predsednica Konjeniške zveze Slovenije, ga. Tatjana Vele, podelila najboljšim na Državnem prvenstvu, Pokalu Slovenije in lestvici KZS v vseh disciplinah.

Poleg nagrajencev, ki so prejeli priznanja za odlične rezultate, smo podelili nagrado za življenjsko delo g. Matjažu Čiku.

Matjaž Čik je bil rojen 18.08.1949 v Ljubljani. Osnovno šolo končal v Celju. Po končani srednji šoli- klasična gimnazija Celje, je nadaljeval študij v Ljubljani. Tam je že spoznal svojo veliko ljubezen do konjev in najprej opravil tečaj jahanja.

Po vrnitvi v Celje je pričel  s svojim aktivnim življenjem v konjeniškem športu. Kot član juniorske ekipe je kot slovenski prvak tekmoval na državnih prvenstvih v tedanji državi. Kot trener in tekmovalec je s svojimi ekipami do leta 1991 dosegel 8 (osem) častnih naslovov juniorskih prvakov Slovenije in kot slovenska ekipa petkrat državni prvaki v bivši domovini. V obdobju od leta 1981 do leta 1989 je bil uspešen selektor in član državne ekipe v preskakovanju ovir. Decembra 1995 je postal član in trener Konjeniškega kluba Velenje. S svojim znanjem, izkušnjami in zagrizenim delom je v tem času pripeljal ekipe konjeniškega kluba Velenje do zavidljivih uspehov. Med drugim so bili člani 7 x ekipni zmagovalci na DP (državno prvenstvo), sam  pa je osvojil tri zlata odličja.

Matjaž se je  vedno veselil prvih uspehov mladih in jim stal ob strani, tudi ko ni šlo najboljše. Njegov  življenjski moto je, da ni lepšega športa, kot je ta v katerem vztraja že 40 let.

Najlepše se zahvaljujemo vsem udeležencem, ki ste z nami preživeli tako čudovit večer. Še enkrat pa čestitamo vsem nagrajencem, katerim v čast smo organizirali podelitev nagrad.

Povezava do fotografij iz dogodka

Foto: CalistoM

Galerija