MANNHEIM NATIONS CUP V PRESKAKOVANJU OVIR

Minuli vikend se je slovenska ekipa v zasedbi jahačev Urh Bauman, Andrej Pavlovič in Andraž Cijan Brkič udeležila Nations Cupa v Mannheimu, Nemčija.

Fantje so se v prvi tekmi odlično odrezali in se uvrstili v drugi krog tekmovanja, kjer so zasedli 10. mesto. Vredno je omeniti, da je bila Slovenija edina država s samo tremi jahači v ekipi, zato je tak rezultat še večji uspeh.

Poleg tega so se jahači tudi v drugih kategorijah odrezali odlično, že prvi dan sta Urh Bauman in Butterfly effect zasedla 3. mesto na 140cm, Andrej Pavlovič je bil plasiran v finalu 145cm za 8 letne konje ter z 9 letnim konjem uspešno odjahal težaven 160cm Grand Prix. Ne smemo pozabiti še na Andraža Cijana Brkiča, ki se je s Quintonom prvič udeležil pokala narodov in svojo udeležbo nedvomno upravičil z vrhunsko odjahanim parkurjem brez podrte zapreke in skupno le 5 kazenskimi točkami v obeh tekih.

K uspehu tekmovalcev je nedvomno pripomogel tudi vodja ekipe Gregor Terglav, zahvala pa gre seveda tudi groomom, Tini Bauman Hartner in Nini Obrovnik.

Slovensko ekipo bomo lahko ponovno spremljali 12.-16. junija na CSIO*** v Bratislavi.

Iskrene čestitke!