DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE V DRESURNEM JAHANJU – KOBILARNA LIPICA

Vabimo vas, da se udeležite Državnega prvenstva Slovenije v dresurnem jahanju, ki bo potekalo od 20. do 23. junija v Kobilarni Lipica.

Rok za rezervacijo boksov: petek, 14.6.2024

Rok za prijave: torek, 18.6.2024

Več v vabilu: DP dresura 2024

English version

Na tekmovanju je dovoljeno tekmovati le s konji, ki bodo v turnirskih boksih vhlevljeni od prvega dne tekmovanja. Udeležba enodnevnih tekmovalcev brez namestitve konj v turnirskih boksih ni možna.

Dodatne informacije:

 Konji morajo imeti veljavne FEI potne liste ali veljavne ID-je iz katerih je razvidno:

  1. IAK – Coggins test, ki ne sme biti starejši od enega leta,
  2. datum zadnje vakcinacije proti konjski influenci (ime in serijska št. cepiva), ki mora biti opravljeno največ 6 mesecev (+21 dni) pred prihodom v Lipico v skladu s pravili FEI
  3. potrdilo o cepljenju proti EHV-1 ( konjski rinopneumonitis) v skladu z navodili proizvajalca ( najmanj 14 dni po opravljenem bazalnem cepljenju oziroma ne več kot 6 mesecev po zadnjem cepljenju) ali:
  4. potrdilo o negativnem PCR testu na EHV-1 opravljenem na vzorcu odvzetem največ 120 ur pred prihodom na tekmovanje in
  5. izjava tekmovalca/pooblaščenca o zdravstvenem stanju konja vključno z vpisanimi podatki o merjenju telesne temperature konja za zadnje tri dni pred prihodom na tekmovanje

 

Vso zahtevano dokumentacijo bo organizator preverjal na nadzorni točki, pred razkladanjem konj. Identifikacijske dokumente in ostalo dokumentacijo v zvezi s konji bo prevzela veterinarska služba ob razkladanju konj in ob izvajanju splošnega veterinarskega pregleda. Vse udeležence opozarjamo, da brez zahtevane dokumentacije in potrdil razkladanje konj in dostopanje v objekte in na površine namenjene izvedbi tekmovanja ne bo dovoljeno.