CDI 3* Lipica - 2024, Foto: Marko Vitas, CalistoM

CDI*** Lipica, 7.-9.6.2024

Zaključek Mednarodnega Tekmovanja v Dresurnem Jahanju v Lipici

Mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju, CDI 3*, je potekalo od 7. do 9. junija 2024 v kobilarni Lipica, ki je že dolgo sinonim za odličnost v konjeništvu. To prestižno tekmovanje je edino mednarodno tekmovanje te vrste v Sloveniji, zato je privabilo pozornost številnih uglednih tekmovalcev iz celega sveta.

Na tem tekmovanju so se zbrali priznani tekmovalci iz različnih delov sveta, med njimi tudi predstavniki Avstralije, Avstrije, Belgije, Hrvaške, Indije, Italije, Kanade, Madžarske, Bolgarije, Moldavije, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Slovaške, Slovenije, Švice, Tajske in Turčije.

Med izjemnimi nastopi je slovenske barve zastopala Ula Kos, ki je blestela v tekmovanju CDIY – Young Riders Freestyle to Music. S skupno oceno 67.725 je Ula osvojila prvo mesto, kar je nedvomno izjemen dosežek in ponos slovenskega konjeništva.

Tekmovanje je bilo odlična priložnost za promocijo vrhunskega konjeništva in za povezovanje mednarodne jahalne skupnosti. Zahvaljujemo se vsem tekmovalcem, organizatorjem in navijačem za nepozaben konec tedna, poln strasti in športnega duha.

Iskrene Čestitke

foto:CalistoM

Galerija