Slovenska članska ekipa bo zastopala barve Slovenije na EEF polfinalu v Budimpešti med 10. in 14. julijem 2024

Slovenija se je v polfinale EEF Longines Serije 2024 uvrstila po uspešnih nastopih na tekmovanjih v Mannheimu in Bratislavi. Na CSIO3* tekmovanju v Budimpešti bo Slovenijo zastopala ekipa štirih tekmovalcev: Urh Bauman, Andrej Pavlovič, Gaj Riossa in Lidija Grum. Ob njihovi strani bosta šef ekipe Aleksandra Pekošak in veterinar Goran Čalič.

Letos Slovenija razpolaga s kar šestimi močnimi tekmovalci, kar je zelo vzpodbudno glede na pretekla leta. Kvalifikacijsko tekmo v Mannheimu so jahali le trije tekmovalci, in sicer Urh Bauman, Andrej Pavlovič in Andraž Cijan Brkič, medtem ko je na kvalifikacijski tekmi Bratislavi, poleg omenjenih treh, odličen rezultat dosegla tudi Nina Jovovič.

Serija evropske konjeniške federacije (EEF), Longines EEF serija, poteka letos že tretje leto in podpira evropske narode pri razvoju svojih reprezentanc v poletnem tekmovanju pokala narodov. Slovenska reprezentanca nastopa v Centralni skupini, t.i. “skupini smrti”, kjer nastopajo najboljše reprezentance sveta, Švica, Nemčija, Nizozemska, Slovaška, Češka, Madžarska, Avstrija, Hrvaška, in Liechtenstein, in se je v EEF Longines Series pomerila letos prvič na obeh kvalifikacijskih tekmah.

Tekmovanje in rezultate boste lahko spremljali preko naslednje povezave: Online Equipe. Livestream bo na voljo preko Clipmyhorse.tv.

Več o tekmovalcih in njihovih konjih ter groomih boste izvedeli v prihodnjih dneh. Informacije o turnirju pa najdete tukaj: CSIO Budapest.

Slovenski članski ekipi želimo veliko sreče in uspehov!