Končano EP v dresuri za mlade

Mlada reprezentanca Slovenije v dresurnem jahanju se vrača z Evropskega prvenstva na Madžarskem

Na EP, ki je potekalo v okolici Budimpešte-Pilisjaszfalu na Madžarskem od 9. do 14. avgusta 2020, je Slovenijo zastopala najštevilčnejša ekipa do sedaj. Ekipa mlajših mladink v sestavi Lucija Mramor, Freja Kolenc in Ria Hanžič je zasedla končno 8. mesto, posamično pa je najboljši rezultat uspel Luciji Mramor, ki je zasedla 33.mesto. Ekipa mladink v sestavi Ula Kos, Noa Pale Stankov in Taša Rojko je zasedla končno 15.mesto. Najbolje se je uvrstila Ula Kos, na 47.mesto.

Naša mlada reprezentanca je nastopila v zelo močni mednarodni konkurenci, ki je bila številčna tako ekipno kot posamično. V konkurenci mlajših mladincev je nastopilo poleg naše še 9 ekip iz Belgije, Bolgarije, Francije, Nemčije, Madžarske, Italije, Nizozemske, Slovaške  in Ukrajine.  V posamični konkurenci  pa je  nastopilo  44 tekmovalcev in tekmovalk iz skupno 20 držav.

V konkurenci mladincev  je poleg naše ekipe nastopilo še 14ekip iz Avstrije, Belgije, Češke, Danske, Finske, Francije, Nemčije, Madžarske, Italije, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Švice in Ukrajine. V posamični konkurenci  pa je nastopilo 63 tekmovalcev in tekmovalk iz skupno 19 držav.

Predsednica Strokovnega sveta za dresurno jahanje gospa Dora Markun je po vrnitvi s prvenstva povedala: »Čestitam našim tekmovalkam za tako številčno udeležbo na Evropskem prvenstvu, kjer so pokazale zelo vzpodbudne nastope, na osnovi katerih lahko v prihodnosti pričakujemo še več nastopov na prvenstvih in se veselimo nadaljnjega razvoja njihovih tekmovalnih karier.«

Na koncu so slavili:

Med mlajšimi mladinci je slavila ekipa Nemčije, med posamezniki pa nemška tekmovalka Emily ROTHER.

Med mladinci je bila prav tako najboljša ekipa Nemčije, med posamezniki pa njihova tekmovalka  Valentina PISTNER.