OBVESTILO ZA TEKMOVALCE, KI POTUJEJO NA TURNIR NA HRVAŠKO

Spodaj lahko preberete pojasnila glede prehoda meje, ki smo ga prejeli s strani veleposlaništva

Spoštovani, 

Za državljane Slovenije še vedno ni nobene omejitve glede vstopa v Republiko Hrvaško. Tudi ni nobene ovire za vrnitev iz Hrvaške v obliki Covid testa ali karantene, če vstopajo iz hrvaških županij, ki so na oranžnem seznamu (mesto Zagreb je še vedno je na oranžnem seznamu). Glede prehajanja med statističnimi slovenskimi regijami in slovenske meje, pa se morajo slovenski državljani obrniti na pristojne organe, t.j. policija. V priponki posredujem še odlok ter spletno stran Vlade RS glede prehajanja meje.

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/
https://www.gov.si/novice/2020-09-26-od-28-septembra-bo-negativni-test-ob-vstopu-v-slovenijo-ze-zadoscal-da-karantena-ne-bo-odrejena/.

Za več informacij se tudi lahko obrnete na pristojne slovenske organe:

Za zdravstvena priporočila in napotke so uporabnikom na voljo pristojne službe Nacionalnega inštituta za javno zdravje na telefonski številki +386 1 2441 729, več informacij tudi na spletni strani www.nijz.si.

Za pojasnila glede odrejanja karantene lahko državljani zaprosijo na Ministrstvu za zdravje na telefonski številki +386 1 478 68 48 ali elektronski poštikarantena.mz@gov.si.

Za vprašanja glede postopkov prehajanja državne meje je na voljo klicni center za koronavirus Policije, ki je dosegljiv na telefonski številki +386 1 514 70 01 ali elektronski pošti info.koronavirus@policija.si, več  informacij tudi na spletni strani policije https://www.policija.si/nase-naloge/nadzor-drzavne-meje/prehajanje-drzavne-meje-med-epidemijo-zaradi-koronavirusa


S spoštovanjem,

Toni Spaseski
Referent Consular Officer
Veleposlaništvo Republike Slovenije v
Zagrebu
Embassy of the Republic of Slovenia in
Zagreb
Alagovićeva 30, 10000 Zagreb
T: 00385 1 6311015

zagreb.veleposlanistvo.si