Botrstvo v športu

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij z dnem, 23. november 2020 objavljamo

 

Javni razpis za dodelitev finančne podpore – štipendije mladim športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2021

 

Skladno s Pravilnikom o izvajanju Botrstva v športu, se na razpis lahko prijavijo kandidati, stari med 14 in 23 let. Skupni obseg razpisanih sredstev tega razpisa za leto 2020 je 60.000 EUR.

 

Razpis in razpisno dokumentacijo najdete na www.olympic.si/novica/1390.

 

Rok za prijavo je ponedeljek, 21. december 2020.

 

Prosimo, da o razpisu obvestite svoje članice in športnike.

 

Vsa dodatna vprašanja lahko pošljite na sport@boter.si.

 

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez prek Fundacije za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje s programom Botrstvo v Sloveniji sta se odločila združiti moči na področju pomoči mladim nadarjenim športnikom in začela projekt Botrstvo v športu.

 

Namen projekta je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov. Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je postati stabilen dodaten steber pomoči nadarjenim mladim športnikom, ki jim stalno ali občasno zmanjka sredstev za njihovo športno udejstvovanje.

 

 

Športni pozdrav,

 

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez