Kandidatom za usposabljanje za naziv SD 1

Kandidatom za usposabljanje za naziv SD 1, športno treniranje, Konjeništvo – dresura, Konjeništvo – preskakovanje ovir

Zadeva: Sprejemni izpiti

Spoštovani!

Hvala vsem, ki ste nam poslali informativne prijave na sprejemne izpite. Glede na stanje le-teh je Svet SKA za izvedbo sprejemnih izpitov potrdil datume in lokacije sprejemnih izpitov, kot sledi:

  1. rok: sobota, 6. marca 2021 v Ljubljani, Jahalnica CKD Matej na hipodromu v Stožicah, s pričetkom ob 9. uri
  2. rok: ponedeljek, 12. aprila 2021 v Celju, KC Celje, Lopata, s pričetkom ob 9. uri
  3. rok: tretji rok bo septembra oz. oktobra – datum in lokacija bosta določena glede na tekmovalni koledar in stanje prijav

Da lahko pripravimo natančen urnik, vas prosimo, da kot dokončno prijavo izpolnite priloženo prijavnico z vsemi zahtevanimi podatki. Obvezno navedite mentorja. Urnik za prvi rok boste prejeli do 1. marca 2021. Prosimo, da se izpita udeležite primerno urejeni in s pravilno opremo.

Ker moramo pri izvedbi izpitov upoštevati priporočila NIJZ, se bo treba urnika natančno držati, saj moramo paziti, da v jahalnici ne prekoračimo dovoljenega števila oseb. V jahalnici bodo lahko samo kandidati s svojimi mentorji ter izpitna komisija in osebje organizatorja. Gledalcem vstop ne bo dovoljen. Vsi prisotni morajo nositi zaščitne maske in vzdrževati varnostno razdaljo. Brez maske so lahko samo jahači med ogrevanjem in nastopom.

Potek izpita:

Najprej bodo na vrsti kandidati, ki morajo opraviti samo izpit iz dresure, nato ostali. Jahanje dresurnega dela je pogoj za pristop k preskakovanju ovir. Kandidatom, ki bodo pri jahanju dresurne naloge prikazali predstavo z oceno med 5,5 in 6, lahko komisija izjemoma dovoli pristopiti k preskakovanju ovir. Parkur se postavlja po zaključenem dresurnem delu izpita, veseli bomo pomoči kandidatov.

Glede na pridobljene vmesne ocene se izpit oceni z opravil/ni opravil. Kandidati, ki izpita ali dela izpita ne bodo opravili, se lahko prijavijo na naslednje razpisane roke.

Pred pristopom k izpitu je treba na TRR KZS št. 03100-1001904952 pri SKB banki nakazati znesek 75 €, ki velja za enkratno opravljanje izpita in je del kotizacije za usposabljanje. Morebitni drugi in tretji poizkus nista vključena v ceno kotizacije in ju je treba plačati posebej (vsakokrat 75 €). Po prejetem nakazilu boste kandidati prejeli račun. Pri plačilu obvezno navedite Sprejemni izpit SD1 + ime in priimek kandidata. Kdor še ni oddal vse dokumentacije, naj jo čimprej dopolni.

Samo usposabljanje in zaključne izpite bomo izvedli po zaključenih sprejemnih izpitih v mesecih od oktobra do decembra 2021.

Za tiste, ki bi se še želeli vključiti v usposabljanje, smo razpis podaljšali do 28. februarja 2021. Prosimo, da na KZS do navedenega datuma pošljete vso zahtevano dokumentacijo.

Povezava do razpisa.

Za morebitna vprašanja smo na voljo na mailu ska@konj-zveza.si.

Športni pozdrav!

Slovenska konjeniška akademija