Omejitve pri izvajanju športnih programov za obdobje 23. 7. – 1. 8. 2021

Vlada Republike Slovenije je na 87. redni seji dne 22. 7. 2021 sprejela dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in podaljšala njegovo veljavnost.ter z dopolnitvami podaljšala veljavnost tudi vseh drugih odlokov, ki neposredno ali posredno vplivajo na izvajanje športne dejavnosti. Odločitve Vlade so bile objavljene v Uradnem listu RS št. 120/21 (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021120.pdf) in so začele veljati z današnjim dnem, 23. 7. 2021. Veljavne omejitve so podaljšane do vključno 1. 8. 2021.

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov uvaja dve dodatni obveznosti za organizatorje športnih prireditev s ciljem preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2 oz. varovanja javnega zdravja, kot sledi:

(1)        Organizatorji športnih prireditev (športnih tekmovanj in drugih športno-rekreativnih prireditev) morajo s pisnim obvestilom na vidnem mestu obvestiti vse udeležence športne prireditve (športnike oz. tekmovalce in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce) o predpisanem izpolnjevanju pogojev PCT za udeležbo na športnih prireditvah.

(2)        Nadzor nad izpolnjevanjem pogojev PCT za udeležbo na športnih prireditvah (športnih tekmovanjih in drugih športno-rekreativnih prireditvah) mora izvajati organizator športne prireditve za vse udeležence (športnike oz tekmovalce in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce) na način, da vzpostavi neposredno preverjanje izpolnjevanja pogojev že ob vstopu na športno prireditve. V kolikor udeleženec ne izkaže izpolnjevanja pogojev PCT, ga organizator ne sme spustiti na športno prireditev.

Pregled veljavnih omejitev pri izvajanju športnih programov z ustreznim tolmačenjem je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.