NOVI DRŽAVNI PRVAKI V DRESURNEM JAHANJU

Med 21. in 23. junijem je v Kobilarni Lipica potekalo Državno prvenstvo v dresurnem jahanju za leto 2024. Tekmovanja se je udeležilo 47 tekmovalcev, ki so v čudovitem okolju kobilarne Lipica in v sončnem vremenu pokazali izjemne nastope. Videli smo tekme v različnih kategorijah, od kategorije E do nastopov z glasbo v kategoriji KURGP. Tekmovalni pogoji so bili odlični, za kar je skrbela ekipa Kobilarne Lipica pod vodstvom Mitje Mahorčiča.

Za strokovno presojo so skrbeli izkušeni sodniki: Dora Markun, Ivana Ljubič, Ladislav Fabris ter Alja Videtič Paska.

V kategoriji mlajših mladincev posamično je postala nova državna prvakinja Stella Krajna s konjem Favory Capriola XXV s Konjeniškega kluba Posestvo Jurečič. V kategoriji mladincev je prvo mesto zasedla Ria Hanžič s konjem Kravitz s ŠD Titani Ljubljana. V kategoriji članov je državni prvak postal Vital Trdan z Tenno, ki je zastopal Konjeniški klub Velebiro. V kategoriji amaterjev je na prvem mestu Sara Petrovič s konjem Auriga de Centurion s KK Krka – Grm Novo mesto.

V ekipnih kategorijah so novi državni prvaki postali:

  • V kategoriji mlajših mladincev je prvo mesto zasedla ekipa ŠD Konjeniški center Celje 1 v sestavi Ajde Pavič in Vite Žulič Čehovin, ki sta dosegli 135,921 odstotka.
  • V kategoriji mladincev je prvo mesto zasedla ekipa ŠD Titani Ljubljana 1 v sestavi Rie Hanžič in Zarje Radmanović s skupnim seštevkom 143,486 odstotka.
  • V kategoriji članov je prvo mesto zasedla ekipa Konjeniškega kluba Velebiro 1 v sestavi Vitala Trdana in Taše Rojko s skupnim seštevkom 132,009 odstotka.

Tekmovanje je bilo izjemno uspešno, saj so tekmovalci v vseh kategorijah pokazali visoko stopnjo spretnosti in predanosti, kar je obljubilo svetlo prihodnost slovenskega dresurnega jahanja.

Rezultati Državnega prvenstva 2024

Foto: CalistoM

 

Galerija