USPEŠNOST TEKME V DISTANČNEM JAHANJU V BANJŠICAH

V nedeljo, 15.5.2022 se je na Banjšicah odvijala 2. tekma za Pokal Slovenije. Na sončno nedeljo, se je na štartu zbralo kar 24 konjev in jahačev. Na štart najdaljše kategorije CEN B, v dolžini 83 km so se podali 4 jahači. 14 jahačev se je borilo na 50 km in 6 jahačev na Klubski kategoriji. V zelo zahtevnih pogojih sta se na kategoriji CEN B, najbolje odrezala Božidar Borko (KK Endurance Pristop) in kobila Assad, kateri je pripadal tudi pokal za najbolje pripravljenega konja – Best Condition. Kmalu za njima je v cilj prijahala Helena Okorn (KK PIP) na kobili 626 Penelope Hamdani.
S kategorijo CEN A, sta najbolje opravila Petra Jureš (KK Endurance Pristop) in 2482 Ragnar, drugo mesto sta osvojili Lana Medved (KK PIP) in kobila Lady, tretje mesto pa je zasedel hrvaški par in sicer Iva Lipovac na konju Thor.
Odlično so se odrezali tudi tekmovalci na Klubski kategoriji, saj je kar pet jahačev uspešno opravilo praktični del licence in s tem so tudi uradno postali tekmovalci v disciplini endurance. Najbolje je progo odjahal Drago Bunc s konjem Kuti, drugo mesto je zasedla Aneja Pirc na konju 693 Emir Saabih in tretje Nika Blažič in Vana. Tako smo tudi prvič v zgodovini enduranca na naši tekmi gostili ponija, ki se je res vrhunsko odrezal na težki preizkušnji.
Kot že rečeno, je bila preizkušnja zelo težka, saj je bila konfiguracija proge zahtevna, vendar kljub temu so jahači več kot odlično opravili s težko nalogo.

Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem in njihovim konjem ter ekipam.

Posebna zahvala tudi ekipi DS Campinga za pomoč pri organizaciji tekme.

EKIPA SE ŽE VESELI NOVIH PREIZKUŠENJ V UPANJU NA VSAJ TOLIKŠNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV KOT JIH JE BILO SEDAJ.

 

Rezultati:
CEN A
CEN B
Klubska

Galerija